Standardul HDMI 2.1a va sosi la CES 2022; Ce aduce nou?

CES 2022 e despre lansări de hardware şi software, electrocasnice şi automobile, telefoane şi dispozitive de gaming, dar şi de tehnologii şi standarduri. HDMI 2.1a ar trebui să debuteze la CES 2022 şi această nouă versiune de HDMI 2.1 va aduce câteva noutăţi importante pentru gameri şi nu numai.

Publicitate


⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

HDMI 2.1a aduce tone mapping (source based), cunoscut şi ca SBTM. El permite tone mapping de conţinut HDR pe terminalul sursă în loc ca asta să se întâmple pe display. Asta înseamnă că dacă ai un player Blu-Ray conectat la TV şi care redă conţinut HDR, tone mapping-ul pentru acel conţinut HDR va fi realizat pe playerul Blu-Ray în loc de televizor.

SBTM sună ca tone mapping-ul suportat în acest moment de Dolby Vision, în variantele TV-led sau Player-led. Prima versiune este de obicei cea standard, care îi permite unui televizor sau monitor să mapeze tonalităţile din semnalul preluat şi să le adapteze la caracteristicile ecranului. Unele modele mai vechi de televizoare şi console de jocuri suportă maparea Player-led, care se ocupă de tonalităţi pe terminalul sursă şi nu pe TV, pentru a reduce latenţa şi input lag-ul, dar rezultatul e o imagine de calitate inferioară.

Veţi avea odată cu HDMI 2.1a şi suport HDR10 şi HDR10+ fata a avea nevoie de implementarea proprietară Dolby Vision. SBTM va fi o funcţie opţională, pe care producătorii nu sunt obligaţi să o ofere. De fapt toate funcţiile unice ale lui HDMI 2.1, refresh rate variabil, latenţă redusă şi lăţimea de bandă pentru rezoluţii până la 10K nu sunt obligatorii pentru producători.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 12