Google vrea să aducă jocurile de Android pe PC

Google a lansat o versiune Beta a programului său dedicat jocurilor de Android pentru PC-urile care rulează Windows. Testele au loc în Hong Kong, Coreea de Sud și Taiwan, iar în cadrul acestora utilizatorii de PC-uri cu Windows se pot juca titluri populare de mobile folosind mouse și tastatură.

Jucătorii pot să caute super ușor, să descarce și să se bucure de jocurile lor preferate de mobile, direct pe PC pentru a profita de ecranele mai mari și controlul din mouse și tastatură. Nu îți vei mai pierde progresul și achievement-urile atunci când schimbi dispozitivul; totul funcționează cu ajutorul contului tău Google Play Games.

Google Play Games Android Windows

Google Play Games va introduce și un sistem care îți oferă Play Points. Momentan este necunoscută însemnătatea acestora, dar presupun că este un sistem de progresie similar cu Gamerscore-ul de pe Xbox. Aplicația prin intermediul căreia vei putea rula jocuri de Android va fi nativă pentru Windows, deci nu este vorba despre un emulator sau de game-streaming.

Anunțul acesta vine la câteva luni după ce Microsoft a introdus suportul pentru aplicații de Android prin intermediul „Windows Subsystem for Android” și a început o colaborare cu Amazon care le permite utilizatorilor să instaleze aplicații din Amazon Store direct în Windows 11.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 10