Serverele Dark Souls 3 au suferit o breșă de securitate – Hackerii pot prelua controlul PC-ului tău

Vești proaste pentru iubitorii jocurilor From Software și pentru subsemnatul, care voia să facă încă un run în Dark Souls 3. Un exploit recent al versiunii pentru Windows a jocului (și, probabil, și în Elden Ring) le dă posibilitatea hackerilor să îți acceseze PC-ul și să execute atacuri de tip remote control.

Breșa de securitate a fost descoperită inclusiv live, de către streamerul The_Grim_Sleeper. în timpul playthrough-ului, acesta a observat efectele atacului și riscurile acestuia. Atacatorul a accesat de la distanță Microsoft PowerShell pe sistemul streamerului, rulând un script text-to-speech pentru a putea comunica.

Se spune că intrusul nu este rău intenționat și că aceste accesări reprezintă o încercare de a-i avertiza pe cei de la FromSoftware cu privire la vulnerabilitatea serverelor pentru Dark Souls 3. În afară de acesta, sunt foarte puțini cei care știu cum să reproducă mișcarea și să profite de pe urma exploit-ului. Din fericire, comunitatea a lansat destul de rapid un patch neoficial care introduce un fix cu rol de anti-cheat care încearcă să ofere o oarecare stabilitate temporară.

Dark Souls 3 nu este singurul titlu supus riscului

FromSoftware și Bandai Namco au răspuns între timp acestor mesaje. Dezvoltatorii au închis temporar serverele PvP pentru Dark Souls 3 și, din motive de siguranță, și pentru predecesoarele seriei, pentru ca echipa responsabilă cu securitatea să poată investiga problema.

Nu se știe momentan când vor reveni online. Serverele trebuie investigate amănunțit pentru a rezolva complet și corect problema. Astfel de breșe de securitate pot pune în pericol date importante ale utilizatorilor. Atacatorii care se infiltrează în PC-urile jucătorilor pot distruge sistemele și pot fura informații sensibile. Așa că, până la vești mai bune, ce-ar fi să nu intri online o perioadă ca să nu îți brickuiești platforma?

SURSĂ ARTICOL

Visits: 12