Spoturi LED tavan: Corpuri de iluminat eficiente la preturi accesibile pentru casa ta

spoturi

Livingul este locul unde te simti bine si te declari acasa. Iti petreci cele mai multe ore de relaxare acolo. Așa că, iluminatul camerei de zi ar trebui să fie proiectat pentru a fi flexibil. Cu un plan modern de iluminat cu spoturi LED, poți lăsa ideile tale creative de iluminat să devină realitate în 2022! Și cel mai bine: economisești și energie atunci când te relaxezi la lumina dată LED-uri.

Cauți o opțiune de iluminat mai eficientă și mai accesibilă pentru casa ta? Montajul unor spoturi LED tavan poate fi alegerea perfectă pentru tine! Aceste corpuri LED sunt eficiente din punct de vedere energetic, ceea ce le face să fie o opțiune ecologică și sunt, de asemenea, rentabile, astfel incat poți economisi din factura lunară de energie. 

În plus, spoturile LED oferă o lumină blândă și primitoare, care este perfectă pentru orice încăpere din casa ta. Deci, dacă ești gata să treci la iluminatul cu spoturi LED, nu uita să verifici cea mai recentă selecție de spoturi LED tavan de la Electric14.ro!

Totul ține de selecția tipului de corp de iluminat: alege spoturi LED pentru o iluminare eficientă a întregului spațiu!

spoturi

Pentru a putea ilumina întregul living dacă este necesar, ar trebui să folosești o selecție de spoturi LED cu putere destul de mare. De altfel, poți opta pentru un singur panou cu mai multe spoturi LED integrate. 

Astfel, poți regla strategic spoturile LED în locul amplasării unei lampe clasice suspendate. Într-un living mare sau în formă de L, spoturile LED individuale integrate în tavan sunt o alegere eficientă, întrucât asigură o iluminare optimă a întregii încăperi.

Cu spoturi LED de tavan cu lumini reglabile, poți ajusta luminozitatea după bunul plac!

spoturi

Seara, ai cea mai mare nevoie de culoare și ambient în livingul tău. Alege o plafonieră cu spoturi LED integrate pentru a axa iluminatul pe confort. În plus, poți opta pentru lumini suspendate joase deasupra unui bufet, o lampă de podea în colț și o lampă de masă decorativă pe măsuța de lângă canapea, pentru a oferi o lumină caldă suplimentară. 

Folosește o masă rotundă grațioasă sau un bufet mic pentru a face dintr-un colț gol al sufrageriei o insulă decorativă de lumină, de exemplu cu o figurină iluminată. Ai poze sau tablouri pe perete? Atașează un spot LED deasupra sau sub tablou pentru a o ilumina subtil seara.

Când planifici iluminarea oricărui spatiu sau spatii din locuința ta, acordă o atenție deosebită numărului de prize din camera respectivă! Dacă este necesar, folosește un spot LED cu montaj subtil sau becuri care pot fi integrate cu ușurință în tavanul încăperii.

Cum alegi un spot LED și de câți lumeni ai nevoie pentru a genera o putere adecvată a luminii în livingul tău?

spoturi

Lounge-ul este folosit în principal pentru relaxare, așa că iluminatul sufrageriei nu trebuie să fie prea puternic. Îți recomandăm 100 de lumeni pe metru pătrat. Deci, dacă spatiul tău are 20 de metri pătrați, vei avea nevoie de un total de 2.000 de lumeni. De exemplu, puterea spoturilor LED va contribui semnficativ la  alimentarea camerei cu lumina de care ai nevoie, deoarece fiecare tip de spot LED cu iluminare de fundal oferă 100-200 de lumeni.

Spoturile LED și culoarea potrivită în funcție de preferințe 

spoturi

Cele mai populare două culori disponibile pentru un spot LED sunt alb cald și alb rece sau lumina de zi. Ar putea părea confuz la prima vedere, însă nu este deloc așa. Lumina dată de un bec sau spot LED care aduce cu lumina zilei, deci este lumină alb-rece se folosește îndeosebi pentru iluminarea unei sarcini. 

Pe de altă parte, o lumină alb-caldă este folosită pentru crearea unei stări ambientale de relaxare și funcționează mai degrabă pentru iluminarea unui spațiu în care preferi să te relaxezi. Așa cum este dormitorul sau livingul.

Diferențe clare între un spot LED alb-cald și un spot LED alb-rece pentru interior

Albul cald produce o strălucire galbenă, asemănătoare unei lumânări, aproape ca nuanță de niște becuri incandescente, în timp ce becul sau un spot LED etichetat drept alb strălucitor sau lumină naturală vor produce o lumină mai albă, mai aproape de lumina zilei și similară cu ceea ce vezi în birouri și în magazinul de vânzare cu amănuntul.

Dacă vrei să devii tehnic, nuanța din spectrul luminii albe se numește temperatură de culoare și se măsoară pe scara Kelvin. Cu cât numărul este mai mic, cu atât lumina este mai caldă (mai galbenă). Incandescentul alb obișnuit, cald, este undeva între 2.700 și 3.500K, așa că dacă aceasta este culoarea pe care o cauți, fii atent la acea gamă în timp ce cumperi becuri sau spoturi LED. Vrei un spot LED să aducă mai mult cu o lumină naturală a zilei? Atunci caută un spot LED evaluat la 5.000K sau mai mult.

Vei plăti mai mult pentru un spot LED dar vei economisi pe termen lung datorită gradului redus de consum

Spotul LED este precum o mașină hibridă: mai scump în avans, dar mai ieftin de utilizat. Spoturile LED sunt produse pe care ți le dorești în locuința ta, fiindcă oferă o putere considerabilă la un consum minim. Practic investiția pe care o faci cumpărând produsele LED se amortizează în momentul achitării facturii de energie electrică.

Pe vremuri, puteai să iei becuri incandescente de la magazinul din apropierea casei. Acum poți căuta online varietatea de produse LED de la 12w la 30w direct pe Electric14.ro, magazin de electrice cu prețuri avantajoase! Din fericire, câțiva ani de dezvoltare și concurență au redus prețurile până la punctul în care vei găsi o mulțime de produse LED, de tipul unui spot LED la un pret bun pentru calitatea oferită.

Bec incandescent versus spot LED

 

Becurile tradiționale cu incandescență de 60w adaugă aproximativ 28 lei la factura de energie în fiecare an dacă le utilizați, în medie, timp de 3 ore pe zi. Un spot LED înlocuiește acei 60w cu aceeași cantitate de lumină la un consum de doar 8w și va adăuga doar aproximativ 5 lei la factura de energie în același interval de un an.

Cu alte cuvinte, chiar dacă un spot LED costă mai mulți lei și incandescentul se găsește la prețuri mult mai mici, un spot LED reprezintă opțiunea mai puțin costisitoare după mai puțin de un an de utilizare. Între timp, tu te vei bucura de mai puțină producție de căldură, de o durată de viață mai lungă a spoturilor LED și chiar de opțiunea de a le controla cu telefonul!

Dacă ar fi să faci o reconfigurare a locuinței tale acum, ce ai alege dintre un spot LED și un bec tradițional? Ai nenumărate motive să alegi un spot LED de azi înainte, iar dacă intri chiar acum pe oferta de produse Electric14.ro, vei descoperi că există câte un produs pentru orice aplicație electrică a casei tale!

 

Articol redactat de AdSem.ro – Agentie de marketing online

Recomanda   afisari

SURSĂ ARTICOL

Visits: 19