Apple și-a asigurat cel mai mare profit înregistrat vreodată de o companie

Spuneam că Apple a devenit cea mai bogată companie din lume, iar asta cu câteva săptămâni în urmă. De atunci, statisticile au fost actualizate, și ghici ce. Apple, cea mai bogată companie din lume, a mai doborât un record la vânzări și profituri, de parcă cele trei trilioane de dolari nu erau de ajuns.

Primul trimestru al lui 2022 (încheiat fix de Crăciunul lui 2021) a fost un succes absolut incredibil pentru gigantul din California. Profitul acumulat în această perioadă a obliterat pur și simplu întreaga competiție, în sensul că vorbim despre un total de 123,9 miliarde de dolari, alături de o creștere a profitului net de 43.63 de miliarde de dolari.

Asta se datorează faptului că Apple vândut mai multe iPhone-uri, Mac-uri și dispozitive wearable decât a făcut-o în întreaga sa existență. Acele aproape 124 de miliarde de dolari au doborât recordul anterior de 111 miliarde, care a fost la rândul său tot un record doborât. Până la urmă, vorbim despre Apple, nici nu știu de ce ne-am mira. Dar haideți să vedem cum s-au adunat toate acestea și cine este „vinovat” pentru ce.

Folosesc Android și mă simt exclus de către prietenii mei fani Apple

Anul acesta a fost unul extrem de productiv pentru companie, în ciuda crizei de componente care tot persistă. Câștigurile de pe urma vânzării de iPhone-uri au ajuns la 71.6 miliarde de dolari (o creștere de la precedentele 65.6 miliarde).

Alături de acestea, tranziția către procesoarele M1 proprietare a făcut ca Mac-urile să aducă un profit de 10.9 miliarde de dolari, cu două miliarde mai mult față de anul trecut. Aici, Apple menționeză că ultimele șase trimestre au fost cele mai bune pentru dispozitivele Mac… ever!

Nici Apple Watch nu s-a lăsat mai prejos. Împreună cu AirPods și HomePods, totalul pentru wearables și home devices a ajuns la 14.7 miliarde de dolari. Aici putem aduce în ecuație și contribuția unor produse și servicii precum TV+ și Fitness+ cu ale sale 19.5 miliarde de dolari. Asta se datorează și faptului că tot mai mulți utilizatori încep să-și facă subscripții, captivați de versiunile îmbunătățite ale Fitness+, Arcade și Apple Music.

Însă nu toate produsele din catalogul companiei au avut parte de această performanță. Aici, iPad-urile s-au cam dus la fund, cel mai mare profit, de 7.2 miliarde de dolari, fiind înregistrat în primul trimestru al lui 2021. De atunci, vânzările par să fi scăzut cu 14% din cauza lipsei de componente.

Cei de la Apple sunt foarte optimiști în legătură cu viitorul produselor sale. Recordul acesta de 124 de miliarde de dolari a fost atins în ciuda situațiilor problematice din întreaga lume, dar Tim Cook afirmă că Apple va începe să își revină și să recupereze teren. Deci, ce urmează? Probabil un nou record al unei companii ridicol de bogate.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 11