Kaspersky lanseaza un joc video care poate fi jucat la serviciu

[Dis]connected

Kaspersky a lansat un nou joc de securitate cibernetica mobila, intitulat [Dis]connected. Aventura interactiva este o explorare a rutinei zilnice a unei persoane in viitorul apropiat, persoana care cauta sa mentina un echilibru sanatos intre munca si viata si sa aiba succes atat in ​​cariera, cat si in relatiile sociale.

In completarea programelor traditionale de formare in ceea ce priveste securitatea cibernetica pentru companiile mari, jocul demonstreaza realist beneficiile comportamentului sigur si poate fi folosit pentru a consolida ceea ce angajatii au invatat deja. Jocul este potrivit pentru proiecte educationale si media la nivel national.

Potrivit unui sondaj recent realizat de Kaspersky, in randul specialistilor in IT si securitate cibernetica, 50% dintre companiile mari1 au in prezent cursuri de igiena in domeniul securitatii cibernetice. Cu toate acestea, angajatii pot fi reticenti fata de astfel de programe de formare. Oamenii pot crede ca ar putea fi pusi sa faca treaba altcuiva, dat fiind ca exista departamente specializate sau, pur si simplu, nu vad cum le-ar afecta viata securitatea cibernetica. Astfel chiar dupa incheierea cursurilor si invatarea celor mai bune practici, ei pot actiona in continuare la fel ca inainte de training.

Ca lider recunoscut in instruirea legata de constientizarea securitatii in 2021, inclus in segmentul complet de functionalitati ale furnizorilor SA&T din raportul Forrester Now Tech2, Kaspersky isi imbunatateste constant solutiile educationale si introduce noi tehnici de invatare actualizate. Astfel, pentru a face training-ul mai antrenant si pentru a creste interesele angajatilor in securitatea informatiilor, compania a lansat jocul sau sub forma unui roman vizual – [Dis]connected.

In joc, jucatorii traiesc o zi (24 de ore) dintr-un viitor in care asistentii inteligenti pot gati micul dejun, iar casele subacvatice si augmentarea umana au devenit normale. In ciuda progresului tehnologic, exista inca unele probleme care sunt familiare pentru oameni in prezent. De exemplu, personajul definit in joc trebuie sa rezolve simultan o serie de sarcini de serviciu. Lucreaza pentru un producator de implanturi revolutionare. Dar acesta va fi achizitionat de un concurent, iar conditiile de achizitie depind in mare masura de succesul realizarii proiectului jucatorului. In viata sa privata, scopul jucatorului este sa nu ajunga sa se desparta de partenerul de viata – care este suparat ca petrece mai putin timp cu el – mentinand in acelasi timp relatii bune cu colegii si ramanand productiv.

[Dis]connected

Interfata jocului [Dis]connected

 

Alegerile facute de jucatori se dovedesc a fi interconectate. De exemplu, daca au un conflict cu un coleg, acesta nu va fi informat despre schimbarile importante survenite asupra proiectului. Iar daca discutiile cu colegii dureaza prea mult, jucatorii isi vor depasi termenele de lucru.

Elementele de securitate cibernetica sunt intretesute in mod natural in intriga pentru a arata cum deciziile legate de aceasta sfera pot ajuta la atingerea sau ratarea obiectivelor personajului. De exemplu, jucatorii care decid sa economiseasca timp si sa nu isi actualizeze implanturile nu isi vor spori productivitatea si, prin urmare, nu vor putea finaliza proiectele la timp. In total, in timpul jocului, un utilizator va trebui sa rezolve 24 de situatii care acopera subiecte precum parole si conturi, e-mailuri, navigare pe web, retele sociale si mesagerie, securitate PC si dispozitive mobile.

Povestea are mai multe finaluri alternative in functie de deciziile luate. Utilizatorii vor primi un rezumat al ratei lor personale de succes in gestionarea proiectului si a vietii lor personale, precum si o evaluare a abilitatilor si cunostintelor lor in materie de securitate.

Jocul de o ora este livrat intr-o abordare fragmentata, fiecare sesiune durand pana la zece minute. Acest lucru il face mai digerabil si il ajuta pe jucator sa-si pastreze cunostintele. Jocul poate fi recomandat dupa ce angajatii parcurg cursuri de formare, pentru a le consolida cunostintele de securitate cibernetica dobandite si pentru a-i motiva sa isi puna abilitatile in practica. Atunci cand este utilizat in proiecte nationale, jocul imbunatateste gradul de constientizare a securitatii cibernetice in randul cetatenilor.

Acest joc vizeaza alegerile si dilemele lumii moderne. E bine sa folosim cele mai noi tehnologii, chiar daca acestea creeaza riscuri suplimentare de securitate? Sau ar trebui sa renuntam la ele de dragul securitatii si sa devenim mai putin eficienti in munca noastra? Confort versus securitate – este posibil sa gasim un echilibru?Confruntandu-se cu astfel de alegeri in timpul jocului, jucatorii vor intelege cum sa foloseasca tehnologiile intr-un mod sigur, si vor intelege mai bine cum se imbina securitatea cibernetica cu rutina lor zilnica si cum le influenteaza, de fapt, viata”, spune Denis Barinov, Head of Kaspersky Academy.

[Dis]connected este disponibil momentan numai pentru clientii corporativi. Functioneaza pe smartphone-uri Android si iOS.

Versiunea demo gratuita a jocului este disponibila in App Store si Google Play.

Pentru a afla mai multe despre [Dis]connected, accesati urmatorul link.

1Sondajul Kaspersky Global Corporate IT Security Risks Survey (ITSRS) a intervievat 4.303 de respondenti din 31 de tari. Realizat de B2B International si comandat de Kaspersky, munca de teren a avut loc in perioada mai-iunie 2021.

2Forrester Now Tech: Security Awareness And Training, raport realizat in Q4 2021.

Recomanda   afisari

SURSĂ ARTICOL

Visits: 13