Care sunt cele mai eficiente ceaiuri in tratarea racelii

Ceaiurile iti pot fi aliat de pret in lupta cu raceala, insa adevarul este ca unele ceaiuri sunt mai eficiente decat altele in combaterea simptomelor specifice unei raceli. In plus prin simpla caldura, putin superioara celei a corpului, in jur de 40 de grade, combinatia de flavonoide, miere si lamaie pot calma instantaneu inflamatia mucoasei faringo-esofagiene si usura respiratia, deblocand si fluidificand secretiile. Este deosebit de importanta in acest proces  de vindecare si hidratarea corespunzatoare, mai ales ca starile subfebrile si febrile se insoetesc de transpiratii profuze sau semnificative. Ceaiurile calamnte si cu usor efect sedativ te ajuta sa te odihnesti nmai bine intrucat, de multe ori o raceala  simpla sau poate chiar si gripa, se pot vindeca si doar dupa o zi de somn si odihna mai serioasa.

Daca in plus ceaiurile contin anumiti compusi activi specifici, durerile in gat, congestia nazala si starea generala de rau sunt ameliorate eficient de unele ceaiuri. Asadar, daca alegi anumite ceaiuri, raceala se va manifesta mai bland si totodata se va vindeca mai rapid.

Iata ce ceaiuri ar trebui sa consumi daca suferi de raceala:

Ceaiul din plante, indulcit cu miere – prepara un ceai din amestec de plante precum musetelul, menta si teiul. Lasa-l putin la racit, apoi indulceste-l cu miere naturala. Ceaiul din plante nu te va deshidrata, asa cum o face insa ceaiul negru, si va calma durerile din gat, in timp ce mierea cu proprietatile ei calmante si antiseptice va suprima nu numai durerea in gat, ci si tusea. Un asemenea ceai te va ajuta sa expectorezi daca ai tuse productiva, insa trebuie sa consumi cel putin 2-3 cani pe zi.

Ceaiul de echinacea – studiile facute in domeniu sugereaza ca echinacea poate sustine sistemul imunitar in lupta cu boala. Un studiu facut de cercetatorii de la Colegiul York din Pennsylvania dovedeste ca ceaiul de echinacea consumat in timpul racelii poate reduce durata bolii.

Ceaiul de lamaie – bogat in concentratia de vitamina C, ceaiul de lamaie sustine si el activitatea sistemului imunitar. Mare atentie insa, daca ceaiul de lamaie contine prea multa zeama de lamaie, e posibil sa irite gatul, accentuand durerile si tusea.

Ceaiul de ghimbir – folosit de secole in tratarea durerilor de gat si a congestiei nazale, ceaiul de ghimbir poate fi de mare ajutor in tratarea racelilor. Acesta combate si problemele gastrointestinale, redand apetitul persoanelor racite.

Ceaiul de soc – extractul de soc accelereaza vindecarea infectiilor tractului respirator, asa ca nu e de mirare ca acest ceai este extrem de eficient in tratarea racelilor. Proprietatile antivirale si antimicrobiene ale socului reduc durata racelii si totodata fac simptomele mai usor de suportat.

Ceaiul de scortisoara – antioxiantii din ceaiul de scortisoara ajuta organismul sa se puna pe picioare in timpul unei raceli. Trebuie sa fii atent insa, daca scortisoara se regaseste in concentratii prea mari, poate cauza iritatii la nivelul gatului ori cavitatii bucale.

Ceaiul de ceapa – daca raceala ta se manifesta si prin tuse agresiva, productiva, poti folosi ceaiul de ceapa pentru ameliorarea acestui simptom. Datorita continutului de sulf, ceapa este o arma excelenta impotriva infectiilor tractului respirator superior.

sursa:doc.ro

Visits: 17