Ciocolata ne poate ajuta să slăbim

Bucurați-vă toți cei care nu puteți trăi fără ciocolată! Cercetătorii germani au vești excelente pentru voi: introdusă subtil în dietă, ciocolata poate accelera slăbirea! Evident, nu vă repeziți să devorați kilograme din amestecurile delicioase de unt de cacao, zahăr, lapte, alune, fructe și lecitină de soia.

Dar fiți mai indulgenți și răsfățați-vă ocazional cu câteva pătrățele delicioase mai ales dacă vreți să scăpați de câteva kilograme și ați redus consumul de carbohidrați. În privința slăbirii, circulă extrem de multe teorii. O remarcăm cu toții, o semnalează și specialiștii când intervievează pacienții sau fac studii pentru a evalua eficacitatea diverselor metode de scădere în greutate.

Carbohidrații și kilogramele în plus

De exemplu, Johannes Bohannon, director de cercetare la Institutul de Dietă și Sănătate din Germania, remarcă faptul că reducerea cantității de carbohidrați în dietă nu are aceleași efecte la toată lumea, adică slăbire garantată și menținere a greutății pe termen lung.

Însă rezultatele ar putea sta cu totul altfel dacă mâncăm puțină ciocolată. Despre aceasta, cercetătorul german spune că poate accelera slăbirea dacă este corelată cu renunțarea la excesul de carbohidrați. Cum este posibil acest lucru?

Flavonoidele din ciocolată pot face minuni

Explicația stă în faptul că deliciosul desert conține anumite substanțe, denumite flavonoide, compuși bioactivi despre care se presupune că ar accelera slăbirea.

Pentru a demonstra efectele consumului de ciocolată, cercetătorii germani au analizat evoluția greutății a 3 grupuri de persoane: primul a redus cantitatea de carbohidrați din dietă, al doilea a făcut același lucru dar fiecare membru a consumat zilnic 42 de grame de ciocolată neagră cu 81 la sută cacao, iar al treilea grup nu a făcut nicio modificare în dietă. Rezultattul, previzibil în context?

Cei care au consumat și ciocolată au slăbit cu 10 la sută mai mult decât cei care doar au redus carbohidrații. Și aceștia au avut rezultate bune față de cei care n-au operat nicio modificare în regimul alimentar zilnic. Mai mult, cei care s-au răsfățat și cu puțină ciocolată neagră și-au menținut greutatea după experiment și au raportat o stare de bine și un somn mai bun.

Concluzia cercetătorilor e una clasică: eat less, exercise more. Însă cu puțină ciocolată neagră, rezultatele vor fi mai bune! Atenție, e vorba de cantități mici din sortimente cu foarte multă cacao! Aceasta și untul de cacao sunt primele ingrediente pe etichetele produselor recomandate de specialiști!

sursa:doc.ro

Visits: 11