Ce tunsoare te avantajeaza, in functie de forma fetei

Tunsoarea trebuie aleasa in functie de forma fetei daca iti doresti sa nu dai gres si sa te pricopsesti cu o tunsoare frumoasa, dar care te dezavantajeaza.

Alegandu-ti tunsoarea tinand cont de trasaturile chipului tau, te asiguri ca ti se potriveste manusa. Pentru a face insa asta, trebuie sa stii exact care este forma fetei tale – Iata cum poti afla!

Fata ovala: fruntea este mai lata decat barbia, iar lungimea fetei este aproape dubla in comparatie cu latimea.

Tunsori potrivite: femeile cu fata ovala sunt norocoase intrucat pot incerca orice tip de tunsoare, acestea fiind avantajate atat de lungimea scurta a parului, cat si de cea lunga. Asadar, te poti tunde in scari, poti alege un bob sau chiar o tunsoare pixie – iti va sta bine oricum.

Fata rotunda: obraji proeminenti, rotunzi, iar lungimea fetei este aproape egala cu latimea.

Tunsori potrivite: cea mai importanta regula pentru femeile cu fata rotunda este sa nu aleaga niciodata un bob drept, precum nicio alta tunsoare care presupune ca suvitele sa fie de aceeasi lungime. Asadar, scarile sunt cele mai bune prietene ale femeii cu fata rotunda. Poti alege orice tip de tunsoare, atata timp cat este in trepte.

Fata patrata: maxilar proeminent, barbie patratoasa, iar fruntea si barbia sunt aproape egale.

Tunsori potrivite: si in cazul femeilor cu fata patrata incepem cu tunsoarea care nu le avantajeaza – tunsorile pana la linia maxilarului, precum bobul. Specialistii sunt de parere ca femeile cu fata patrata sunt avantajate de bretonul tuns in forma literei “U” intoarse invers, adica pe mijloc mai scurt si pe margini mai lung, astfel incat sa incadreze chipul. In general, suvitele care incadreaza chipul ar fi ideal sa fie tunse in trepte.

Fata alungita: adesea confundata cu fata cu forma ovala, fata alungita are o barbie mai ingusta, cu forma usor patrata.

Tunsori potrivite: lungimea parului medie este ideala pentru femeile cu fata alungita. Asta inseamna ca lungimea parului trebuie sa fie pana in dreptul barbiei sau al umerilor. Si bretonul este o idee buna, fie el drept, filat sau pe o parte. Coafurile cu volum si buclele te avantajeaza.

Fata in forma de inima: frunte si pometi lati, cu maxilar si barbie inguste.

Tunsori potrivite: un breton lung si filat, pe o parte sau drept, va echilibra proportiile fetei, facand fruntea sa para mai mica. Lungimea parului ideala in cazul chipului in forma de inima este pana la umeri.

Fata in forma de diamant: frunte ingusta, barbie ascutita si pometi proeminenti.

Tunsori potrivite: un bob care depaseste usor linia maxilarului avantajeaza femeile cu fata in forma de diamant. Si tunsorile in scari sunt potrivite pentru aceasta forma a fetei.

sursa:doc.ro

Visits: 13