Remedii pentru calcaiele crapate

Sezonul cald se apropie asa ca trebuie sa iti pregatesti picioarele pentru incaltarile decupate, care iti expun laba piciorului. Bocancii, ghetele si cizmele iti pot provoca bataturi si basici asa ca picioarele tale au nevoie de mai multa ingrijire decat de obicei.

Calcaiele crapate nu numai ca sunt foarte inestetice, insa pot cauza si dureri asa ca ideal ar fi sa le tratezi din timp.

Lipsa hidratarii, produsele cosmetice, incaltarile si deficitul de magneziu, vitamina E, calciu si fier contribuie la craparea calcaielor, dar exista si alte cauze care determina craparea calcaielor: imbatranirea, bolile renale, obezitatea, psoriazis-ul, dar si bolile tiroidei. Timpul petrecut in picioare ore in sir este si el vinovat pentru modul in care calcaiele tale arata.

 

Calcaiele crapate pot fi prevenite, dar si remediate.

Cateva metode prin care iti poti „repara” calcaiele:

Inmuierea picioarelor – inmoaie-ti picioarele in apa calda pret de 15-20 de minute de cateva ori pe saptamana. Acest procedeu va inmuia pielea si va facilita exfolierea celulelor moarte.

Usuca-ti picioarele in intregime – dupa fiecare baie, foloseste un prosop pentru a indeparta apa de pe picioare. Daca le lasi sa se usuce in mod natural, pielea se va deshidrata iar picioarele tale vor avea de suferit.

Exfoliaza-ti picioarele – exfolierea picioarelor va indeparta celulele moarte si le va face sa fie catifelate. Poti folosi atat un produs din comert, cat si un produs DIY pentru a iti exfolia picioarele.

Hidrateaza-ti picioarele zilnic – hidratarea este importanta pentru picioarele tale. Hidratandu-ti picioarele, pielea va fi reparata si vor fi prevenite, totodata, crapaturile din calcaie. Foloseste o crema hidratanta in fiecare seara, inainte de culcare ori chiar un ulei hidratant.

Scrub pe baza de sare

Poti prepara chiar tu un produs cu care sa exfoliezi talpile si calcaiele, din ingrediente pe care le ai deja la indemana. Pentru a prepara un scrub pe baza de sare ai nevoie de:

  • 1 cana de sare de mare
  • 5 linguri de ulei de cocos
  • 3 piacaturi de ulei esential de menta sau de lavanda

Amesteca ingredientele si pune amestecul intr-un borcan. Foloseste scrubul dupa ce ai inmuiat picioarele in apa, masand cu miscari circulare picioarele. La final, clateste, foloseste un prosop pentru a indeparta apa si aplica o crema hidratanta. Sarea va indeparta celulele moarte, avand un efect abraziv, in timp ce uleiul de cocos va hidrata pielea in profunzime.

 

Ulei hidratant DIY

Pentru hidratarea calcaielor poti folosi si un ulei hidratant pe care il poti prepara rapid. Ai nevoie de:

  • 1 cana de ulei (de masline, de cocos, de jojoba, de argan sau chiar de floarea-soarelui)
  • 30 g de ierburi uscate (flori de musetel, flori de tei, rozmarin)

Pune uleiul intr-o oala de mici dimensiuni, adauga ierburile uscate, pune un capac si lasa totul la foc mic pret de 1 ora. Dupa ce a trecut o ora, opreste focul si lasa amestecul sa se raceasca. Maseaza-ti picioarele deja exfoliate folosind uleiul cu ierburi. Lasa uleiul sa actioneze pret de 30 de minute, apoi clateste picioarele cu apa calduta si pune-ti in picioare sosete de bumbac.

sursa:doc.ro

Visits: 38