Battlefield 2042 este atât de dezamăgitor încât zeci de mii de jucători au semnat o petiție de retur

Nu încape îndoială că Battlefield 2042 este de departe cea mai proastă lansare a anului trecut, alături de trilogia remasterizată Grand Theft Auto.  De fapt, EA și DICE încearcă să-și spele rușinea gândindu-se la un model free-to-play pentru noul titlu din franciza Battlefield, în timp ce continuă să amâne introducerea conținutului post-launch.

Astfel, mulțimea de jucători care l-au cumpărat deja sunt lăsați să se confrunte cu bug-uri exasperante și cu secetă în ceea ce privește content-ul in-game. La naiba, nici nu prea ai ce să faci în joc, oricum. Iar problema este cu atât mai serioasă cu cât zeci de mii de jucători s-au adunat cu mic, cu mare, să semneze o petiție prin care cer ca EA să restituie banii celor care au cumpărat jocul. Aceștia acuză publisher-ul de promovare falsă și de faptul că au lansat un titlu care nici măcar nu este jucabil. Iar lucrurile au evoluat foarte rapid.

EA a lansat Battlefield 2042 batjocorindu-i pe toți jucătorii care au cheltuit 70 de dolari, înșelați de promovarea sa falsă. Battlefield 2042 a făcut pagube de milioane de dolari și a dezamăgit mii de clienți din întreaga lume.

Battlefield 2042 nu trebuia să existe

Petiția pentru returnarea unităților de Battlefield 2042 se află pe net de câteva săptămâni, din momentul în care recenziile negative de pe Steam au început să sară în aer. Dar, culmea, petiția a luat amploare în urmă cu câteva zile, adunând peste 70 de mii de semnături. La momentul actual, ne apropiem de 75 de mii și se speculează că în zilele următoare peste 100 de mii de jucători se vor iscăli pentru a se face auziți acolo sus, la EA și DICE.

Mă îndoiesc că petiția va rezolva ceva, însă reușește să tragă un semnal de alarmă și să ne arate ce se întâmplă atunci când livrezi un joc cu mult sub așteptările publicului. Battlefield 2042 este momentan unul din titlurile cu cele mai multe recenzii negative de pe Steam și, ca să vezi, asta a făcut ca Battlefield V să se bucure de o creștere substanțială a numărului de jucători pe PC, după cum indică și Steam Charts. Aia e gafa e deja comisă, deci o să vă rog să mă scuzați, mă voi întoarce la Battlefield 3 și 4.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 8