Creierul nu îmbătrânește până la vârsta de 60 de ani & Studiul cercetătorilor de la Universitatea din Heidelberg

Cercetătorii Universității din Heidelberg au realizat un studiu care ”răstoarnă” ideea comună care exista până acum, potrivit căreia îmbătrânirea creierului ar demara după vârsta de 20 de ani.

Cercetătorii au analizat timpii de răspuns pentru a măsura viteza de procesare a informațiilor în timpul luării deciziilor. Studiul a implicat 1,2 milioane de oameni cu vârste cuprinse între 10 și 80 de ani.

„Timpii de răspuns nu măsoară cu mare rigoare viteza mentală, ci reprezintă suma mai multor procese”, au spus cercetătorii care și-au publicat descoperirile în jurnalul Nature Human Behavior, potrivit hotnews.

Cercetătorii mai spun că timpii de reacție mai lenți, adesea întâlniți la 40 și 50 de ani, se datorează de fapt unei analize mai atente – nu scăderii capacității de răspuns.

Oamenii devin mai precauți în deciziile lor odată cu înaintarea în vârstă – încearcă să evite astfel greșelile. În același timp, procesele motorii – apăsarea tastelor de răspuns într-un experiment – ​​încetinesc odată cu vârsta.”

Aceste descoperiri resping ideea că seniorii gândesc mai încet, ceea ce le poate afecta viața profesională.

Dar, din cauza îmbătrânirii naturale și a proceselor care au loc în corpul uman, viteza mentală încetinește semnificativ după vârsta de 80 de ani.

Sursa: Hotnews.ro

Știre preluata de la 7media.ro

Visits: 11