Cum poți avea „god mode” pe Call of Duty Warzone fără să trișezi?
Call of Duty Warzone este unul din acele jocuri extrem de populare dar care colcăie de trișori. Ultimii doi ani au reprezentat o perioadă dificilă pentru dezvoltatori, întrucât au fost nevoiți să stea la pândă mereu pentru a-i prinde pe nelegiuiți. S-a ajuns în cele din urmă la sute de mii de trișori care au fost banați chiar și permanent de pe serverele Warzone, dar a fost momentul ca dezvoltatorii să scoată artileria grea.
Astfel, în 2021, Call of Duty Warzone a primit un nou sistem anti-cheat mai bun și mai precis, denumit Ricochet. Și pentru că unii oameni pur și simplu nu se potolesc, nici dacă riscă să le fie blocat permanent accesul la TOATE jocurile din seria CoD, Echipa din spatele Ricochet a venit cu o idee interesantă și practică: dacă nu-i poți bate, alătură-te lor.
Bine, bine, e cam mult spus. Cum să te transformi în ceea ce ai jurat că vei distruge? Păi, teoretic se poate, fiind în același timp și corect. Deci Ricochet le va da jucătorilor cuminți șansa să se bucure de un soi de „god mode” pe cinstite. Pentru că mereu este bine să fii corect și să ai niște principii, vei beneficia de perk-ul ăsta pur și simplu jucând și comportându-te ca un player civilizat.
Cheat-uri versus God mode pe Call of Duty Warzone – Cine câștigă?
Este vorba despre Damage Shield, o modalitate nouă prin care sistemul Ricochet vrea să-i descurajeze pe trișori. Cum funcționează? Uite așa: în momentul în care serverul detectează un trișor care încearcă să altereze proprietățile jocului în timp real, Ricochet îi blochează capacitatea acestuia de a face lethal damage altor jucători. Astfel, trișorul devine vulnerabil pentru că nu poate omorî pe nimeni, fiind la mila celor care și-au dobândit iscusința în joc prin muncă proprie
Needless to say, cred că este foarte satisfăcător să fii ciuruit de gloanțe fără să pupi țărâna, ca mai apoi să poți implanta un glonț fix în amintirile din copilărie ale celui care trișează fără pic de rușine. Toate acestea sunt utile și pentru echipa Ricochet, pentru că activarea funcției Damage Shield îi ajută pe dezvoltatori să colecteze informații despre sistemul de pe care joacă trișorul.
Sistemul a fost calculat astfel încât Damage Shield-ul nu va aplicat cui nu trebuie, fiind monitorizat în permanență. Acesta a început inițial ca un test restrâns, dar a început în cele din urmă să-și facă loc pe toate serverele de Call of Duty Warzone. Partea interesantă este că Ricochet va lucra și la alte metode prin care să-i poată pedepsi pe cei obraznici, deci Damage Shield este doar una din „multele surprize care-i așteaptă pe trișori”.
Morala poveștii? Dă dovadă de fair play și te vei simți foarte bine atunci când nici măcar hackerul nu te poate domina pe hărțile Warzone.