Cum să te vopsești acasă exact ca la salon

Fie că vrei să acoperi firele albe sau ai tenul prea deschis pentru culoarea naturală a părului tău, vopseaua de păr este o soluție utilă pentru a-ți înfrumuseța aspectul. Cu toate acestea, vopsitul la salon poate fi extrem de costisitor, mai ales dacă ai nevoie de o reîmprospătare de culoare lunară. Mai jos, regăsești pașii esențiali, precum și accesoriile necesare, pentru a te vopsi în confortul casei tale. 

Așadar, dacă decizi să îți vopsești părul acasă, vei avea nevoie de următoarele produse și accesorii:

  • 1-2 cutii de vopsea de păr, în nuanța dorită. Ai grijă, mereu, să te uiți la imaginile de pe cutie, care reflectă nuanța autentică a culorii, în funcție de cea naturală a părului, pentru a te asigura că obții culoarea dorită.
  • O pensulă de aplicare a culorii
  • O cutie de șervețele demachiante, pentru curățarea vopselei de pe piele
  • O cască de duș
  • 2 pereche de mănuși din latex
  • Un balsam de buze solid și translucid sau un tub de vaselină
  • Cum te vopsești acasă

 Ai grijă să îți pui la îndemână toate ustensilele de lucru, pentru a evita întreruperea procesului sau murdărirea altor încăperi, în căutarea lor. Apoi, pe cât de plictisitor, pe atât de important este să citești cu atenție instrucțiunile din cutia cu vopsea. Fiecare brand are particularități, pe care este bine să le cunoști. Cel mai important este să știi câte minute trebuie menținută vopseaua pe păr, pentru a obține nuanța pe care ți-o dorești. Prea puțin timp poate duce la estomparea culorii devreme, iar prea mult timp, de obicei, înseamnă obținerea altei nuanțe față de cele dorite. Instrucțiunile conțin și pașii procedeului de vopsire, pe care este bine să îi cunoști înainte de a te apuca, pentru a nu omite porțiuni de păr sau pentru a obține o culoare neuniformă.

Amestecă vopseaua și oxidantul (dacă e cazul), într-un bol, până obții o pastă omogenă, după care începe să aplici vopseaua, cu pensula, de la rădăcini. Este foarte important să întinzi vopseaua dinspre rădăcini din două motive:

  • Culoarea trebuie să stea cel mai mult timp pe rădăcini, pentru a se prinde.
  • Ai un control mult mai bun al aplicării dacă pornești de sus.

Cea mai ușoară metodă de aplicare a culorii este să îți împarți părul în două, printr-o cărare pe mijloc și să vopsești, secționat, fiecare parte. Răbdarea este esențială pentru un vopsit reușit, așadar înarmează-te cu muzică sau un podcast, o cafea sau o cană de ceai și menține-ți răbdarea, pentru a acoperi cât mai bine toate secțiunile de păr. Te poți folosi de agrafe sau cleștișori de păr pentru un control mai bun al secțiunilor de păr.

După ce ai terminat de acoperit toată suprafața părului, îl poți strânge într-un coc pe care îl vei prinde sub casca de duș. În acest fel, eviți picurarea vopselei pe haine și pe suprafețe. Odată ce a trecut durata de timp recomandată în instrucțiuni, va trebui să clătești excesul de vopsea. Aici intervine a doua pereche de mănuși, pe care o vei folosi pentru a nu-ți murdări mâinile de vopsea.
După ce ai reușit, cu brio, să obții culoarea mult dorită, este important să investești într-un șampon și un balsam pentru păr vopsit, pentru a menține nuanța cât mai mult timp.

Mai jos ti am lasat un link ,de unde poti cumpara cu reducere

vopseaua pe care o doresti.

http://bit.ly/reduceriMihaelaBreazu

Cu drag,

Ella

Facebook/Instagram – Mihaela Vali Breazu

 

Visits: 38