Trucuri pentru o baie relaxantă

Nimic nu se compară cu o baie fierbinte și relaxantă după o zi lungă de muncă. Puțini știu, însă, că băile fierbinți nu sunt doar nu remediu pentru minte, ci și pentru trup. Majoritatea civilizațiilor antice practicau ritualuri de îmbăiere și credeau în puterile tămăduitoare ale imersiei în apă, de la greci și romani și până la popoarele asiatice. De exemplu, japonezii obișnuiau să practice un ritual de îmbăiere, asemănător cu cel al meditației de tip mindfulness, numit sento, prin care se curăța atât corpul, cât și sufletul.

Trucuri pentru o baie relaxantă

1. Stimulează circulația sângelui și obține o stare de bine cu săruri de baie 

Sărurile de baie sunt un ingredient esențial pentru o baie perfectă. Experiența senzorială, creată de aromele specifice sărurilor de baie, alături de proprietățile curative, detoxifiante și stimulante pentru circulație, fac din acest produs simplu și accesibil un accesoriu de nelipsit pentru iubitorii de băi fierbinți. Dacă îți place să faci baie seara, înainte de culcare, optează pentru o sare de baie cu aromă de lavandă sau de mușețel, pentru a spori starea de relaxare și pentru un somn odihnitor. Sarea de baie ajută și la decontractarea musculară, deci o baie după un antrenament dificil este un remediu minunat.

2. Completează experiența senzorială cu spumă sau uleiuri de baie

Dacă preferi băile mai aromate, poți complete experiența cu un ulei parfumat de baie sau cu o spumă bogată. Uleiul îți va hidrata mai bine pielea, în timp ce spuma este strict pentru plăcerea ochilor și a senzației efervescente pe corp. Poți să folosești  pe post de infuzie sau burete natural pentru exfoliere, un săculeț cu ceai verde și tărâțe de orez. Tărâțele de orez sunt bogate în acid ferulic, vitaminele A și E, având efecte hidratante, anti-îmbătrânire și hrănitoare, pe când ceaiul verde, are rol anti-oxidant, anti-îmbătrânire și anti-inflamator. Bucură-te, joacă-te și deconectează-te de tot, într-o oră care este numai a ta.

3. Un pahar de vin sau o cană de ceai cald te vor ajută să te deconectezi complet

Apa fierbinte și sarea de baie au proprietăți decongestionante și relaxante, dar nimeni nu spune că nu te poți ajuta și cu o băutură preferată, în acest timp acordat ție. O cană de ceai călduță îți poate accentua starea de relaxare și pregăti, astfel, pentru culcare, în timp ce un pahar de vin te poate deconecta în întregime. Ai grijă, însă, la cantitatea consumată, deoarece alcoolul crește temperatura corpului, iar apa fierbinte are aceeași acțiune, deci atenție să nu ți se facă rău.

4. Ascultă ceva plăcut

Fie că e vorba de muzică, un podcast sau, pur și simplu, radio, profită de aceste clipe pentru a asculta ceva plăcut urechilor. Nu uita că starea de relaxare sporește acuitatea mentală, deci poți asculta un podcast interesant, pentru care nu ai timp în cursul zilei, și ai, astfel, toate șansele să reții foarte bine informațiile transmise.

5. Ajustează lumina, dacă poți, pentru un ambient cât mai plăcut

Lumina puternică nu face casă bună cu o baie relaxantă. Dacă ai opțiunea de a ajusta intensitatea luminii din întrerupător, optează pentru o lumină cât mai difuză. Dacă nu, poți alege opțiuni mai creative, precum aprinderea mai multor lumânări în jurul căzii sau chiar a unei lămpi din sare de Himalaya.

6. În loc de gel de duș, optează pentru un scrub luxuriant de corp

Odată ce ai petrecut aproape o oră în cadă, poți profita de faptul că ai pielea bine înmuiată și, astfel, celulele moarte se pot desprinde mai ușor, ceea ce e ocazia perfectă pentru un scrub mecanic. Vei observa că pielea va răspunde mai bine, iar riscul de iritație va fi mult mai mic, deoarece scrubul se va topi mai ușor pe pielea fierbinte iar exfolierea va fi, astfel, înlesnită.

7. În loc de prosop, alege un halat de baie

Pentru a nu pierde din hidratarea obținută în urma îmbăierii, înfășoară-te într-un halat de baie din bumbac și stai în el 20 de minute de la ieșirea din cadă. Ulterior, poți aplica o cremă de corp și ești gata de culcare.

8. Pentru revigorare, poți încheia baia cu un duș rece

iTI LAS UN LINK DE REDUCERE  unde gasesti cele mai senzationale geluri de dus,spumante de baie,etc

Ella

 

 

Visits: 42