PlayStation 5 primeşte o actualizare importantă azi, în curând şi refresh rate variabil

Sony va permite extinderea spațiului de stocare pentru PlayStation 5 începând din vară

Sony a anunţat (din nou) că pregăteşte un update ce aduce refresh rate-ul variabil (VRR) pe PlayStation 5. Ce e drept ne-a fost promis încă de la final de an 2020, dar până atunci azi soseşte o actualizare software destul de importantă pe consolă.

Publicitate


⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Actualizarea de azi aduce posibilitatea de a crea şi a vă alătura unor Party-uri Open sau Closed pe PS4 şi PS5. Open Parties vor fi vizibile pentru cei din lista de prieteni, care se pot alătura fără probleme. Closed Parties sunt ascunse şi necesită invitaţie. Sony va integra funcţia şi în aplicaţia PlayStation App, permiţându-vă să creaţi party-uri de pe telefon mai degrabă decât de pe consolă.

Game Base UI din aplicaţie a fost actualizat pentru a face mai facilă accesarea zonelor Friends, Parties şi de mesagerie. Aplicaţia PS Remote Play primeşte un Dark Mode, dar şi noi limbi pentru Screen Reader, de la portugheză la finlandeză, turcă şi greacă. Pe consola Game Base şi Trophy, mai precis meniurile lor au fost actualizate. Sony încă face teste cu o funcţie de comandă vocală, care vă permite să porniţi jocuri şi să controlaţi playback media cu vocea. Deocamdată doar în SUA şi UK şi doar în engleză.

Există şi îmbunătăţiri la accesibilitate, precum acustica mono pentru căşti.

Revenind la chestiunea cu VRR-ul, acesta sincronizează frame rate-ul ecranului cu output-ul consolei, care poate varia din moment în moment pe măsură ce gamerul trece prin scene mai complexe din joc. Această funcţie reduce sau elimină problemele deja celebre din gaming precum tearing sau scăderi bruşte de frame rate. Se reduce şi input lag-ul. Veţi avea nevoie de un televizor său monitor cu suport HDMI 2.1 pentru ca asta să funcţioneze. VRR va sosi şi pe jocuri viitoare că o opţiune la debut, iar cele deja existente vor primi un patch.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 42