Tesla a deschis prima fabrică din Europa; Noua Gigafactory se află lângă Berlin

Tesla a deschis prima sa fabrică din Europa pe 22 martie lângă Berlin, în paşii de dans ai lui Elon Musk. Este al patrulea Gigafactory de pe glob şi uşurează presiunea asupra furnizării de maşini Tesla în Europa. Până acum ele erau aduse de la Gigafactory-ul din Shanghai.

Publicitate


⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ce e impresionant e că acest Gigafactory e gata la doar 2 ani de la debutul construcţiei sale. Fabrica se numeşte Giga Berlin-Brandenburg şi se ocupă atât cu producţia de vehicule, cât şi de baterii. Ca parte a ceremoniei de deschidere, Tesla le-a oferit unor clienţi primele maşini produse în această fabrică. E vorba despre 30 de unităţi Model Y, SUV-uri compacte. Acestea sunt toate configurate în versiunea Performance, au autonomie de 514 kilometri şi costă 63.990 de euro.

[embedded content]

Vă reamintesc că Tesla a mărit recent preţurile maşinilor sale şi cel mai ieftin Model 3 porneşte de la 42.000 de euro acum. Gigantul auto condus de Elon Musk a permit aprobarea pentru a începe producţia în masă la începutul acestei luni. Fabrica are o capacitate de până la 500.000 de vehicule pe an. Producţia trebuia să înceapă în vara lui 2021, dar din motive de pandemie, probleme cu furnizorii şi îngrijorare legată de mediu a întârziat.

La ultimul capitol s-a discutat mult despre impactul asupra mediului a apei cu deşeuri care rezultă din producţia bateriilor. Ea ar ajunge în pânza freatică şi trebuie găsită o metodă pentru a scăpa de deşeuri în mod eco-friendly. În 2022 fabrica nu va produce mai mult de 30.000 de maşini, asta în prima jumătate a anului. La capacitate maximă se vor produce baterii de 50 GWh în această interprindere. Compania a angajat deja peste 3000 din cei 12.000 de muncitori pe care îi va avea fabrica atunci când e 100% operaţională.

În acest moment mai sunt unităţi Gigafactory şi în Nevada, New York şi Shanghai. O a cinea fabrică e în construcţie în Texas, unde Tesla va avea şi un sediu.

SURSĂ ARTICOL

Visits: 40