Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti construiesti o casa pe pamant: sfaturi si trucuri utile

casa

Sa construiesti o casa pe pamant poate fi un proces dificil, insa rezultatele iti pot transforma viata pentru totdeauna. Traiul intr-o casa poate insemna mai mult spatiu, aer curat si natura din belsug, dar si o siguranta si o stabilitate care te implinesc. Desigur, procesul este unul de durata si nu se compara cu cel al achizitionarii unui apartament. Daca iti doresti sa iti construiesti propria casa, insa nu ai mai locuit niciodata intr-una, iata ce trebuie sa stii despre cum se va schimba viata ta:

Descopera sfaturi utile pentru constructia unei case pe pamant si trecerea de la traiul la bloc la cel la casa

Totul incepe cu alegerea terenului potrivit

Primul pas pentru a avea casa visurilor tale este sa gasesti terenul potrivit. Alegerea lui poate dicta peste 50% din cum va arata proiectul final. Atunci cand esti in cautarea unei bucati de pamant pe care sa construiesti, trebuie sa incepi cu locatia. Unde ti-ai dori sa iti construiesti casa? In oras, la marginea orasului sau la tara? Vrei sa locuiesti in apropiere de prieteni si familie? Trebuie sa ajungi la un job zilnic? Astfel de intrebari nu trebuie sa lipseasca din procesul de alegere al zonei unde vei construi locuinta. Mai apoi, trebuie sa te gandesti la dimensiunile terenului. Vrei sa ai o curte mare? Vrei sa ai o livada sau sa plantezi multe legume? Poate o vita de vie? Dimensiunile terenului vor dicta ce poti face propriu-zis pe el. Poate fi vorba de o casuta mica cu o curte mica sau de un intreg domeniu, totul depinde de spatiul de care dispui. Daca nu ai experienta in aceasta arie, cel mai bine este sa apelezi la o agentie imobiliara, care sa te ajute cu tot ceea ce ai nevoie. Daca nu vrei sa apelezi la o agentie, poti macar sa consulti un avocat sau un notar pentru a te ajuta sa afli de ce acte ai nevoie de la proprietar si ce inseamna acte in regula pentru un teren.

Siguranta se schimba atunci cand stai la casa

Statul bloc este de obicei destul de sigur fara ca tu personal sa te implici in acest aspect. Majoritatea blocurilor dispun de interfon, pentru ca nimeni altcineva sa nu poata intra fara acordul locatarilor, iar faptul ca intr-un bloc locuiesc atat de multe persoane, descurajeaza persoanele rau intentionate, de frica ca vor fi vazute sau auzite. Atunci cand stai la casa, lucrurile se vor schimba putin si nu in rau. Tot ce va trebui sa faci este sa te ocupi tu de masurile de siguranta. Iti vei dori un gard rezistent si care poate tine la distanta musafirii nepofiti, usi solide pentru intrare si ferestre ce se pot inchide eficient. De asemenea, un kit de camere supraveghere wireless de la Rovision.ro te poate ajuta sa stai fara grija atunci cand lipsesti de acasa.

Materialele din care vrei sa construiesti sunt esentiale

Poti construi o casa din BCA, caramida, structura pe beton, lemn sau otel, iar lista nu se incheie aici. Atunci cand vrei sa iti faci propria casa, este o idee buna sa studiezi avantajele si dezavantajele fiecarui material pentru a alege in cunostinta de cauza din ce vrei sa iti creezi casuta. Alege in functie de tipul de teren, de dimensiunile casei, dar nu uita sa te sfatuiesti si cu profesionisti in cazul in care nu ai studii sau experienta in domeniu.

Viata la casa poate fi minunata, insa trebuie sa ai grija la procesul de constructie, care incepe de la alegerea terenului, continua cu planurile, autorizatile si alegerea proiectului si se termina cu prima zi in casa de vis. Ia totul pas cu pas si nu ezita sa apelezi la profesionisti atunci cand simti ca nu mai faci fata dilemelor.

Sursa foto: Pexels.com.

Recomanda   afisari

SURSĂ ARTICOL

Visits: 19