Primul card microSD de 1,5 TB, anunțat de Micron. Poate înregistra 120 zile de material video

Odată cu creșterea capacității de stocare pe smartphone-uri, utilitatea cardurilor de memorie a început să scadă. De altfel, majoritatea producătorilor nici nu mai oferă astfel de opțiuni pe modelele lor de top, preferând să folosească spațiul din interiorul telefonului pentru baterii mai mari sau camere mai performante. Totuși, pentru cei care încă folosesc telefoane cu slot-uri microSD, sau cei care le folosesc pe camere foto sau video, Micron lansează pentru prima dată un card care depășește capacitatea de 1 TB, care a fost limita acestor carduri până acum.

Cardul microSD de 1,5 TB nu are încă un preț

Micron i400 este un card microSD de nivel industrial, ceea ce sugerează că poate rezista mult în utilizare, fiind realizat special pentru a fi integrat în computere integrate, precum cele care controlează ecrane de reclame, bancomate, sisteme de securitate sau alte astfel de sisteme. Cardul a fost prezentat la Embedded Worlds 2022 și permite stocarea a până la 1,5 TB de date pe formatul standard microSD.

Compania americană a reușit această performanță prin utilizarea tehnologiei 3D NAND cu 176 de straturi. Astfel, cardul este realizat special pentru a înregistra inclusiv conținut video de pe camere de bord în flote de vehicule, sau pe camerele de corp ale polițiștilor. Cel mai probabil, consumatorii finali vor face cunoștință cu aceste carduri în sisteme de supraveghere video pentru acasă.

În materie de material video înregistrat, Micron spune că poate stoca 120 de zile de material, însă nu a specificat rezoluția și framerate-ul video. Pentru sistemele avansate, care filmează 4K, sistemul permite înregistrarea la această rezoluție, cât și până la 8 „evenimente AI” precum recunoaștere a obiectelor, detectarea numerelor de înmatriculare sau recunoaștere facială.

În materie de anduranță în timp, fiecare card microSD Micron i400 ar trebui să reziste două milioane de ore, adică 228 de ani de utilizare în continuu.

Din păcate, nu avem un preț oficial pentru acest card. Ce știm însă este că va fi cu siguranță mai scump decât soluțiile de 1 TB pe format microSD din prezent, care depășesc 200 de euro la raft. Ce nu știm însă este dacă dispozitivele deja lansate sunt compatibile cu acest card. Majoritatea specificațiilor pentru smartphone-uri și alte dispozitive menționează compatibilitate cu carduri de până la 1 TB, dar acea limită ar putea fi stabilită pentru că aceea era dimensiunea maximă a cardurilor din comerț.

sursa: Gizmodo

Știre preluata de la go4it.ro/

Visits: 184