4 greseli care duc la caderea parului.

 

1-Utilizarea incorecta a uscatorului de par

Uscatorul de par este un instrument util pentru a usca parul, dar utilizarea sa frecventa si incorecta poate provoca deteriorarea parului si, in cele din urma, poate duce la caderea acestuia. Cand folosesti uscatorul de par, este important sa-l setezi la o temperatura joasa sau medie si sa-l tii la o distanta de cel putin 15-20 cm de par. De asemenea, este obligatoriu sa folosesti un spray de protectie termica inainte de a utiliza uscatorul de par pentru a proteja parul de caldura excesiva.

2-Utilizarea frecventa a tratamentelor chimice pentru par

Tratamentele chimice pentru par, cum ar fi vopsirea, decolorarea sau tratamentele de indreptare pot fi utile pentru a crea un aspect placut al parului, dar utilizarea lor frecventa poate duce la deteriorarea si caderea acestuia. Aceste tratamente contin ingrediente chimice care pot provoca deteriorarea parului, impiedicandu-l sa creasca sanatos si puternic. In loc sa apelezi la aceste tratamente frecvent, incearca sa le folosesti doar ocazional si sa acorzi mai multa atentie ingrijirii parului.

Produsele de styling, cum ar fi gelurile, spumele sau ceara contin ingrediente chimice care pot provoca deteriorarea parului, impiedicandu-l sa creasca sanatos si puternic. Nu le folosi zilnic.

3-Perierea excesiva si dura a parului

Perierea parului este importanta pentru a-i mentine sanatatea, dar perierea excesiva si viguroasa poate cauza deteriorarea parului si, in cele din urma, poate duce la caderea acestuia. Asigura-te ca folosesti o perie sau un pieptane cu dinti largi si ca nu tragi de par. De asemenea, incearca sa periezi parul doar de cateva ori pe zi si sa eviti perierea excesiva.

4-Dieta necorespunzatoare

Ceea ce mananci poate avea un impact semnificativ asupra sanatatii parului. O dieta bogata in zahar, grasimi saturate si alimente procesate poate duce la pierderea parului. De asemenea, lipsa de nutrienti esentiali, cum ar fi proteinele, vitaminele si mineralele, poate slabi parul si poate duce la caderea acestuia. Pentru a preveni caderea parului, opteaza pentru alimente bogate in proteine, cum ar fi carne, oua, peste si leguminoase.

Ella

Visits: 136