FOTO Singurul diavol de mare roz din lume, fotografiat în Marea Barieră de Corali din Australia

Diavolul de mare a fost numit ”inspectorul Clouseau”, după personajul din seria de filem Pantera Roz şi este singurul din lume de culoare roz. Diavolii de mare au de obicei culoare albă, neagră, sau o combinaţie între cele două.

Conform oamenilor de ştiinţă, coloritul special al lui Clouseau ar fi fost oferit de o mutaţie genetică, ce îi afectează melanina, un pigment al pielii. Procesul ar fi similar cu cel care cauzează albinismul la oameni şi la unele animale.

„Iniţial, am fost foarte confuz”, a spus Laine, citat de Metro. ”Mă uitam prin fotografiile realizate şi mi s-a părut ciudat că unul dintre diavolii de mare avea culoarea roz. Se afla în mijlocul unui grup mare, alături de alţi şapte diavoli de mare, şi am crezut că era ceva în neregulă cu aparatul meu, făcându-l să pară roz”.

Foto: @kristianlainephotography / Instagram

Abia când s-a întors înapoi pe uscat, pe insula Lady Elliot, Laine a observat o fotografie a diavolului roz. ”M-am simţit incredibil, pentru că am fost atât de aproape de el. Inspectorul Clouseau a fost văzut de mai puţin de 10 ori de la prima sa apariţie, în 2015”.

Majoritatea diavolilor de mare au o culoare mixtă, cu spatele negru şi burta albă, pentru a se camufla în prezenţa prădătorilor. Inspectorul Clouseau se poate apăra de aceştia însă, cântărind aproape două tone şi având o deschidere a ”aripilor” sale de 7 metri.

Visits: 139