Tim Drone

FOTO Peisaj magnific sau înfricoşător? Casele de lângă lacul Erie din New York, acoperite de gheaţă după 48 de ore de vânturi extreme

”Pare o imagine falsă, ceva ireal” spune Ed Mis, un locuitor al orăşelului Hamburg din New York, într-un interviu telefonic cu CNN. Mis locuieşte aici de 8 ani şi spune că, deşi micul oraş a fost martorul unor astfel de evenimente meteorologice până acum, situaţia nu a părut niciodată atât de gravă.

”Este întuneric în interiorul casei mele. Poate fi puţin bizar, înfricoşător” adaugă Mis. Locuinţa sa din cartierul Hoover Beach din Hamburg este acoperită de un strat de gheaţă de aproape un metru, în timp ce în curtea casei acesta depăşeşte în anumite zone şi 3 metri.

Mis spune că locuinţele din zonă au fost acoperite de gheaţă în noaptea de joi spre vineri. Motivul? Vânturile extrem de puternice, care au atins 65 km/h şi au durat timp de 48 de ore fără oprire. Acestea ar fi creat valuri uriaşe pe lac, purtând apa din acesta pe mal, fiind ulterior îngheţată pe clădirile din apropiere.

Gheaţa a început să se topească după încetarea vânturilor, însă este vorba de un proces foarte lent momentan. Deşi priveliştea este una desprinsă dintr-un basm, localnicii se tem pentru integritatea caselor lor, din cauza surplusului de greutate de pe acoperişuri şi pereţi.

”Este o imagine frumoasă, dar nu vreau să o mai văd” conclude Mis.

Visits: 31

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *