Tim Drone

VIDEO Prototipul navetei Starship al SpaceX a explodat în timpul unui test în Texas

Şeful SpaceX, Elon Musk, speră ca peste câţiva ani navetele Starship să ducă omenirea pe Marte, însă acest obiectiv este încă departe de a fi atins. De altfel, prototipul SN1 al navetei, care se află în faza de testare, a explodat în timpul unui test de presiune efectuat vineri.

Conform NASASpaceflight, citat de CNET, racheta a explodat după ce unul dintre rezervoarele sale s-a umplut cu nitrogen lichid în timpul testului. Un alt prototip numit Mk1 a avut probleme anul trecut, în timpul unui test de presurizare, când capacul protector a fost trimis în aer.

Totuşi, această ultimă nereuşită nu reprezintă o piedică în calea dezvoltării navetei Starship. Musk a indicat faptul că există un stoc special realizat pentru a înlocui diferitele părţi componente ale rachetei, precum carlinga, în fabrica din Boca Chica. Mai mult, inginerii SpaceX lucrau la prototipul SN2, pregătindu-l pentru teste, chiar şi atunci când rămăşiţele lui SN1 erau adunate din zona de lansare.

Următorul test al navetei Starship va sosi în lunile următoare, atunci când compania va încerca să o lanseze la o altitudine de 20 de kilometri.

[embedded content]

Visits: 18

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *