Urşii koala sunt eliberaţi din nou în sălbăticie, după incendiile din Australia

Patru urşi koala adulţi şi un pui au fost eliberaţi în Parcul Naţional Kanangra-Boyd, din New South Wales, fiind primii dintr-o serie de 12 salvaţi din zona Blue Mountains în timpul incendiilor. Urşii erau adăpostiţi la grădina zoologică Taronga din Sydney, încă din luna ianuarie.

Un total de 10.000 de urşi koala, echivalentul unei treimi din populaţia din New South Wales, ar fi murit în incendiile puternice din urmă cu câteva luni. Spitalele pentru koala au funcţionat la capacitate maximă în decursul acestei perioade, multe animale fiind tratate pentru arsuri şi deshidratare.

”Am cercetat zona arsă din care i-am salvat pentru a stabili dacă s-au îmbunătăţit condiţiile suficient de mult pentru a permite copacilor să le susţină greutatea. Ploile recente au ajutat, iar acum au destulă vegetaţie pe care o pot mânca. Îi vom urmări în continuare prin radio şi îi vom ţine sub supraveghere o perioadă, pentru a fi siguri că se vor reacomoda cu bine” spune Dr. Kellie Leigh, directorul executiv al Science for Wildlife, ONG-ul care i-a dus pe urşi înapoi în sălbăticie.

Peste 100 de urşi koala au fost trataţi de veterinarii grădinii zoologice Taronga în decursul ultimelor luni. Aceştia sunt însă optimişti că îi vor putea elibera pe majoritatea dintre ei în curând.

Cele cinci animale eliberate reprezintă un prim pas către reabilitarea populaţiei din regiunea Blue Mountains. Aceasta este casa celor mai diverse specii de koala, din punct de vedere genetic, fiind extrem de importantă pentru conservarea speciei, notează Mashable.

Visits: 45