Scăderea poluării a permis ca munţii Himalaya să poată fi văzuţi din India pentru prima oară în ultimele decenii FOTO

Măsurile de autoizolare, luate la nivel global ca urmare a pandemiei COVID-19, au dus la o scădere semnificativă a poluării în anumite ţări, având efecte extraordinare în câteva dintre acestea. Cea mai populară este probabil Italia, acolo unde apa din canalele Veneţiei a devenit limpede, fiind din nou populată de animale marine.

Cele mai recente dovezi ale faptului că autoizolarea poate avea şi efecte pozitive sunt imaginile surprinse de persoanele din India din statul Punjab, care surprind, pentru prima oară în ultimii 30 de ani, frumuseţea lanţului montan Dhauladhar, care face parte din sistemul muntos Himalaya.

Priveliştea i-a surprins pe locuitorii oraşului Jalandhar, care au postat cele mai frumoase imagini realizate pe reţelele de socializare.

India este ţara cu unul dintre cele mai ridicate niveluri de poluare a aerului din lume. În 2019, 21 de oraşe din India s-au aflat în top 30 al locurilor cu cea mai slabă calitate a aerulu, conform unei analize realizată de compania de monitorizare a aerului IQAir. În acelaşi an, proasta calitate a aerului ar fi fost motivul a 12,5% din decesele ţării, 1,24 de milioane de oameni pierzându-şi viaţa din acest motiv.

Visits: 41