Tim Drone

VIDEO Polițiștii din Dubai folosesc căști inteligente pentru a monitoriza temperatura călătorilor din transportul public

Poliţiştii din Dubai vor folosi căşti speciale echipate cu tehnologie termică pentru a detecta temperatura persoanelor care se deplasează folosind transportul public, ca parte a măsurilor luate în acest emirat cu scopul de a limita răspândirea noului coronavirus, informează DPA, preluată de Agerpres.

O înregistrare video publicată online de guvernul din Dubai marţi arată mai mulţi angajaţi ai Departamentului pentru Siguranţa Transporturilor din cadrul Poliţiei locale în timp ce purtau astfel de căşti speciale.

Obaid al-Hathboor, directorul Departamentului pentru Siguranţa Transporturilor, a spus că acele căşti scanează cu mare eficienţă temperatura persoanelor care folosesc mijloacele de transport în comun, potrivit cotidianului al-Emirate al-Youm.

Acelaşi oficial a adăugat că noile căşti sunt înzestrate şi cu alte tehnologii de inteligenţă artificială, precum cele de recunoaştere facială şi de citire rapidă a numerelor înscrise pe plăcuţele de înmatriculare ale automobilelor.

Anunţul a fost făcut la o zi după ce directorul Serviciului de ambulanţă din Dubai, Khalifa bin Dray, a dezvăluit că paramedicii vor folosi căşti speciale pentru a detecta cazurile suspecte de infectare cu noul coronavirus.

Noile căşti măsoară temperatura pacientului şi trimit datele astfel obţinute pe telefonul mobil al paramedicului.

Bin Dray a mai spus că noile căşti vor creşte de asemenea siguranţa paramedicilor, aflaţi în prima linie de contact cu persoanele infectate.

Pe 4 aprilie, Dubai a decretat stare de izolare pentru două săptămâni şi doar supermarketurile şi farmaciile mai sunt deschise în acest emirat.

Emiratele Arabe Unite – din care face parte şi Dubai – au înregistrat peste 4.500 de cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus, inclusiv 25 de decese.

Sursa foto: Pixabay

Visits: 49

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *