Ceai de păpădie – cum se prepară ceaiul benefic în detoxifierea organismul
De
Vineri, 08 mai 2020, 15:46
Rădăcina şi frunzele de păpădie sunt bogate în fructoză şi insulină, conţin principii active, acizi fenolici şi steroli. Beneficiile păpădiei sunt numeroase datorită proprietăților sale terapeutice, așa că te învățăm cum să faci acasă ceai de păpădie, dar și cum să îl consumi.
Află mai multe despre:
Ceai de păpădie – mod de preparare
Infuzia de păpădie se face din 250 ml de apă fierbinte/clocotită, se adaugă 10 grame de frunze uscate de păpădie și se lasă la infuzat pentru aproximativ 10 minute. După ce a stat la infuzat, ceaiul se strecoară și se consumă ca atare sau cu puțină miere, dacă vrei să-l îndulcești.
Decoct de păpădie
Se pregătește doar din rădăcină de păpădie. Într-un vas se pun 250 ml de apă, 2 linguri de rădăcină de păpădie uscată și mărunțită și totul se lasă la fiert pentru 15 minute, la foc mic. Dacă apa se evaporă, se mai completează cu apă. După acest timp, decoctul se filtrează, se lasă să se răcească și se păstrează la frigider.
Recomandări
DOCUMENT Un stat cinic. 64 de persoane s-au infectat cu COVID-19 la Centrul Neuropsihiatric din Dărmănești după ce DSP n-a testat, iar șefa spune că i-a bănuit pe suferinzii psihic că mimează
Decoctul de păpădie se administrează de 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă, maxim 2 linguri. Cura cu decoct de păpădie poate fi ținută pentru aproximativ 3 săptămâni.
Cataplasma de păpădie
Cataplasma este destinată strict utilizării externe și este indicată pentru tratarea eczemelor cutanate. Pentru a obține cataplasma este nevoie de zdrobirea florilor și frunzelor proaspete de păpădie. Preparatul obținut se pune peste zona afectată și se lasă să acționeze.
Beneficiile ceaiului de păpădie
- Îmbunătățește circulația sângelui;
- Reduce glicemia;
- Crește dirueza;
- Tonic pentru organism;
- Îmbunătățește digestia și este benefic pentru constipație;
- Stimulează circulația;
- Previne bolile cronice;
- Detoxifiază corpul;
- Elimină lichidele reținute în exces în corp;
- Reduce inflamațiile;
- Previne balonarea;
- Reduce stresul;
- Diuretic natural.
Valori nutriționale pentru 200 ml ceai de păpădie
- 25 calorii (kcal);
- 42mg Sodiu;
- 220mg Potasiu;
- 5g carbohidrati;
- 7% fibre;
- Vitaminele K, A, B6, C (si altele in cantitati mici);
- Calciu, fier si magneziu.
Citeşte şi:
Ceai de ghimbir – beneficii și rețetă. Cum faci cel mai bun ceai de ghimbir
Ceai de anghinare – beneficii și proprietăți. De ce este indicat să-l consumi