Tim Drone

Probleme imense pentru Dacia electrică: totul începe de la planul secret al Volkswagen

Următorii câțiva ani se anunțau cruciali pentru mașina electrică de la Dacia. Vestea de la Volkswagen s-ar putea să dea peste cap planurile producătorului încă dinainte de-a începe.

Dacia Spring, încă de când a fost anunțată, a fost promovată ca fiind o mașină electrică atât de ieftină, încât n-ai mai lua în calcul alte modele. Aceeași piață ar fi acum vizată de Volkswagen. În acest context, proiectul unei mașini electrice foarte ieftine nu va fi dezvoltat de Seat, cum era cazul până acum.

Seat a ajuns să se ocupe de mașina ieftină de la Volkswagen, dar proiectul va fi dezvoltat de o altă divizie după ce-a plecat Luca de Meo, șeful acestei mărci, după cum notează Profit.ro.

Cum ar putea Volkswagen să strice planurile Dacia

Deocamdată, Volkswagen are succes cu modelele ID. Iar ID.3 deja e suficient de popular, cât să fie adaptat și într-o versiune mai ieftină. Astfel, se vehiculează că producătorul ar avea două scenarii de lucru: fie transformă ID.3 într-o variantă mai ieftină, fie se ocupă Skoda de proiect. Skoda deja e transformată de Volkswagen într-o marcă ieftină ca să concureze cu Dacia.

Despre Dacia Spring știm, deocamdată, că va fi lansată în 2021 la un preț mic: sub 20.000 de euro, dacă nu chiar aproape de 15.000 de euro.

Totodată, dacă Skoda preia proiectul mașinii electrice ieftine, are în portofoliu modele ca Up, Citigo (cu care e comparat prețul Dacia Spring) și Mii.

Înainte de oprirea proiectului la Seat, compania avea în plan să urmeze pașii pe care i-a făcut Renault: lansare în China, împreună cu JAC, apoi aducerea modelului în Europa cu îmbunătățiri pe partea de siguranță.

Noul model electric al grupului VW ar avea trăsături asemănătoare cu Dacia Spring. O lungime de maximum patru metri, o platformă simplificată, derivată din MEB, și versiuni pentru fiecare marcă din grup. Costurile ar fi cu circa o treime mai mici față de ID.3. Astfel, autonomia ar fi mai mică, puterea asemenea.

Visits: 27

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *