NASA a început să pregătească viitorul Mars Rover Perserverance care pleacă spre Marte în iulie

În vreme ce SpaceX şi NASA pregătesc misiunea ce va duce în spaţiu astronauţi pentru prima oară cu o navetă SpaceX, tot NASA mai are şi alte planuri… legate de Marte. Spre Planeta Roşie va pleca Mars Rover-ul numit Perseverance, care va fi lansat în iulie. Pregătirile au început deja.

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

Inginerii de la Kennedy Space Center din Florida au început să ordoneze componentele acestui rover şi hardware-ul aferent în configuraţia ideală pentru transportul cosmic. Decolarea se va desfăşura cândva într-o fereastră de 3 săptămâni care începe pe 17 iulie. Procesul de stacking a început de fapt pe 23 aprilie, iar rover-ul acesta ar avea mărimea unui automobil. El a fost adus în naveta aferentă printr-o macara şi a fost coborât în ea cu cabluri.

Acesta este un prag crucial al pregătirilor pentru misiune, pentru că e vorba despre componente care se vor îmbina la lansare şi sunt ultimele care se separă când ajunge pe Marte dispozitivul. Cele două ansambluri vor rămâne alipite până ajung la doar 20 de metri înălţime deasupra suprafeţei planetei Marte. Încă un prag de stacking a fost atins pe 29 martie, când duo-ul macara-rover a fost ataşat la “cala” din spate.

E o structură conică, care include şi sistemul de paraşute şi cel de protecţie contra temperaturilor ridicate. Perseverance va amartiza în craterul de 45 de kilometri lăţime Jezero pe 21 februarie 2021. Va realiza o serie de proiecte şi experimente acolo. Locaţia a fost aleasă pentru că a găzduit cândva un lac şi o deltă a unui rău. Roverul va căuta semne de viaţă de acum milioane de ani şi va aduna mostre geologice de pe Planeta Roşie.

“Percy” are 23 de camere, 2 microfoane şi o sumedenie de echipamente de măsurători la bord. El e doar unul din micii paşi până ajungem să explorăm planeta Marte cu astronauţi prin anii 2030.

Visits: 60