Elon Musk se ia de piept cu autorităţile californiene, deschide fabrica declarându-se “gata să fie arestat”

S-a vorbit mult despre Elon Musk în ultimele zile, dar mai degrabă în contextul planurilor sale legate de Neuralink, dezvăluite la podcastul lui Joe Rogan. Acum aflăm că miliardarul tech se comportă ca un copil răzgâiat şi sfidează autorităţile din California, invitându-le să îl aresteze. Motivul? Şi-a deschis fabrica şi a chemat angajaţii la muncă în ciuda normelor autorităţilor locale.

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

Cu o reacţie tip “Cumpănaşu”, Musk e gata să fie arestat şi ameninţă chiar California că îşi mută fabrica în deşert, în Nevada sau Texas dacă nu e lăsat să îşi desfăşoare activitatea aşa cum doreşte. Ce ştim în acest moment? Că producţia a fost reluată la fabrica principală Tesla din California, iar angajaţii sunt la lucru. Se poate lăsa cu amenzi, evident. În SUA lucrurile sunt mai complicate decât în alte ţări, pentru că unele state şi-au reluat activitatea şi viaţa normală şi altele nu.

Discrepanţele acestea provoacă tensiune în rândul populaţiei şi patronilor de afaceri. Zeci de milioane de americani nu mai au job şi neliniştea socială creşte. Musk a făcut ameninţări cu privire la mutarea fabricii din California în Nevada încă din weekend. Partea bună a acestei atitudini e angajaţii Tesla care se aflau în şomaj tehnic au revenit la muncă cu salariile de până acum. Elon a trimis un mail intern în care sublinia că au fost luate măsuri de precauţie şi distanţare socială in fabrică.

Mailul se încheie cu “dacă e cineva care trebuie arestat, acela sunt eu”. Oficialii din Alameda County, unde se află fabrica au insistat totuşi vineri şi sâmbătă că întreprinderea ar fi trebuit să rămână închisă pe toate perioada izolării. Autorităţile sunt cele care au adus vorba de amenzi sau puşcărie. Totuşi guvernatorul Californiei, Gavin Newsom a lăsat să se înţeleagă că a discutat deja cu Musk şi lucrurile sunt OK.

Tesla are şi o fabrica în Shanghai şi construieşte una în Berlin, iar compania a dat în judecată autorităţile din Alameda în acest weekend. Între timp state ca Georgia, Utah, Oklahoma şi Nevada îl momesc pe Twitter pe CEO-ul Tesla pentru a deschide fabrici la ei.

Visits: 46