Sărmăluțe delicioase
Hello dragelor,
Astăzi vă propun să încercați și voi rețeta mea de sărmăluțe în foi de viță .Un preparat foarte gustos, care a fost acceptat și îndrăgit pe loc de toți membrii familiei, așa că sigur voi mai face.Eu am adunat frunze proaspete (locuiesc la curte) si le-am opărit,dar se găsesc și la Market sau piață.
Ingrediente
- -50 de frunze de viță de vie proaspete
- – 1 kg. carne de porc
- – 80 de grame de orez( spălat în apă rece )
- – 4 cepe tocate mărunt
- – 2 linguri de bulion
- – 1 lingură de cimbru uscat
- – sare și piper ( după gust)
- – 3 frunze de dafin
- – 1 pahar de borș
- Prepararea sărmăluțelor
Pregătirea frunzelor de viță
1. Frunzele de viță de vie se spală bine, în mai multe ape reci, se zvântă cu hârtie absorbantă de bucătărie și se pun într-un castron. Se presară 1 linguriță de sare grunjoasă și se adaugă apă clocotită, atât cât să le acopere. Se acoperă castronul cu un capac sau o farfurie și se lasă cam 10 minute (cât ne ocupăm de ingredientele pentru umplutură).
Umplutura
2. Am călit ceapa cât să se înmoaie în 2-3 linguri de ulei și am adăugat cele 2 linguri de bulion .Eventual, adăugați și orezul, lăsați totul să se răcorească și apoi amestecați această compoziție cu carnea tocată.Apoi condimentați cu sare,piper,cimbru.
3. Rând pe rând, se ia câte o foaie de viță de vie opărită. Se ia din umplutură o cantitate cam cât o nucă mărișoară. Se ovalizează și se pune peste frunză și apoi se rulează si se introduc capetele în interior.
4.Dupa ce am aranjat sărmăluțele ,am acoperit totul cu apă fierbinte ,apoi am adăugat bulionul, frunzele de dafin si am presărat cimbru și piper Apa să fie cam de 2-3 degete bune deasupra sarmalelor. Le-am pus la fiert la foc mic, sub capac. Le-am fiert timp de 2 ore, adică până când frunzele de viță și-au pierdut asprimea specifică.
După ce sunt bine fierte, aceste sărmăluțe în foi de viță se pot consuma imediat. Sunt bune fierbinți sau călduțe. Merg cu smântână, iaurt, sau… pur și simplu. În oricare variantă sunt delicioase, așa că vă doresc spor la treabă și poftă mare!
Cu drag,Ela