Apple a primit brevete pentru uşi glisante de automobile şi mănuşi speciale VR şi de gaming + multe alte brevete

Apple a primit o sumedenie de brevete în ultimii ani, unele mai trăznite decât altele, dar cele de azi vor ridica câteva sprâncene. Se discută din nou despre automobilul Apple, dar şi despre un sistem de gaming. Toate acestea fac parte dintr-o serie de 62 de brevete primite de Apple în ultimele 24 de ore. Le detaliem mai jos.

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

Biroul SUA de Brevete şi Trademark-uri a publicat o serie de 62 de brevete acordate celor de la Apple. Cele mai interesante sunt totuşi două: cel legat de o uşă glisantă de automobil şi cel legat de mănuşi de gaming şi VR. În 2019 Apple a primit 3 brevete pentru balamale de portiere de vehicule, iar în 2020 vedem un ansamblu multi linkage pentru portiere. Reprezintă un sistem care permite o mişcare eficientă şi compactă a unui panou de uşă, ocupând cât mai puţin spaţiu în fiecare latură a vehiculului pentru acţiunea de de închidere şi deschidere a portierei.

În documente se menţionează o “a doua mişcare sau articulaţie a primului sau celui de-al doilea ansamblu de 4 mecanisme, care va roti partea de sus a uşii vehiculului înspre interior, către centru maşinii”. Cât despre mănuşa de gaming în VR, aceasta e prezentată de fapt că un produs asociat funcţiilor de fitness şi sănătate. Ce e drept apăreau brevete pentru un dispozitiv similar încă din decembrie 2018, în care se menţiona o ţesătură inteligentă şi senzori care măsoară pulsul, respiraţia şi alţi metrici vitali.

Implică ţesături cu materiale conductoare, senzori speciali pentru forţă şi există posibilitatea de a înfăşura materialul pe degetele utilizatorului. Rezultatul este un dispozitiv electronic purtabil, cu circuite de control, senzori de forţă şi electrozi. Nu pot să nu mă gândesc la un mecanism de control şi input ca la filmul lui Spielberg “Ready Player One”.

Visits: 59