Cum alegi trotineta potrivită. De ce trebuie să ții cont înainte de a o cumpăra

De
Alina Serea,

Joi, 14 mai 2020, 19:56

Trotineta nu mai este de mult timp doar o jucărie pentru copii. Adulți de toate vârstele aleg trotineta ca mijloc de transport, mai ales în orașele aglomerate, unde traficul poate deveni insuportabil. În plus, în ultimii ani, trotineta electrică este din ce în ce mai căutată.

Cum alegi trotineta potrivită pentru copii

Cum alegi trotineta pentru copii
Cum alegi trotineta potrivită pentru copii

Trotineta pentru copii este, dincolo de o distracție, un mod de a-i ajuta pe cei mici să facă mișcare și să-și dezvolte abilitățile locomotorii.

Atunci când alegi trotineta pentru copii, este bine să ții cont de câteva criterii importante și anume:

Vârsta copilului și înălțimea

Trotinetă pentru copii de 2-3 ani. Pentru că la această vârstă copiilor le este mai greu să-și mențină echilbrul, este recomandat să optezi pentru o trotinetă cu trei roți. De asemenea, în cazul trotinetelor pentru copii mici, există pe piață opțiunea de trotinetă evolutivă. Pentru că la această vârstă, micuții cresc destul de repede, o astfel de trotinetă poate fi folosită mai mult timp, pentru că transforma în funcție de capacitatea copilului de a o manevra.

Trotinetă pentru copii de 3-5 ani. Trotineta evolutivă poate fi adaptată și pentru copiii de această vârstă sau poți achizționa o trotinetă cu două roți. Este deja vârsta la care copilul va reuși să își mențină echilibrul.

Inginer român, navetist pe tot globul, uluit că INSP n-a actualizat situația din 2 aprilie: “Nu înțeleg de ce cu 1.400 de cazuri COVID active, Elveția încă e în zona roșie”

Recomandări

Inginer român, navetist pe tot globul, uluit că INSP n-a actualizat situația din 2 aprilie: “Nu înțeleg de ce cu 1.400 de cazuri COVID active, Elveția încă e în zona roșie”

 

Trotinetă pentru copii de peste 5 ani. Este cazul în care deja poți achizționa o trotinetă cu două roți, cu platforma îngustă și ghidon reglabil. În acest fel, va putea fi folosită și pe măsură ce copilul crește.

Modalitatea de virare

Sistemul de virare în cazul trotinetelor pentru copii poate să funcționeze fie prin ghidon, fie prin înclinarea corpului. Pentru copiii mici cel mai întâlnit este sistemul de virare utilizând greutatea corpului, acesta fiind mai degrabă intuitiv decât coordonat.

Materialele din care este confecționată trotineta

Materialul din care este confecționată trotineta este important atât în cazul copiilor, cât și în cel al adulților. Calitatea trotinetei este dată și de acest criteriu. Așadar, este de preferat să optăm pentru materiale rezistente. Plasticul nu este o soluție, decât în cazul copiilor foarte mici, când este nevoie ca trotineta să fie cât mai ușoară.

Managerul SJU Bacău îl contrazice pe ministrul Sănătății: „Din 24 aprilie noi am trimis lista cu personalul medical pentru bonusul de 500 de euro”

Recomandări

Managerul SJU Bacău îl contrazice pe ministrul Sănătății: „Din 24 aprilie noi am trimis lista cu personalul medical pentru bonusul de 500 de euro”

 

Roțile – Cel mai frecvent se utilizează roți din silicon sau cauciuc. Sunt de evitat cele din plastic, pentru că sunt mult mai rigide și nu absorb șocurile date de eventuale denivelări. Dimensiunea roților este, de asemenea, importantă: cele mai subțiri vor fi mai rapide, cele mai groase sunt mai stabile.

Platforma- Platforma este bine să fie prevăzută cu un material antiderapant de calitate, pentru a evita eventualele alunecări. Cu cât copilul este mai mic, cu atât platforma va fi mai lată, pentru mai mult echilibru.

Elemente de protecție

Elementele de protecție sunt foarte importante și în cazul copiilor, dar și al adulților. Așadar, atunci când achizționați o trotinetă, nu omiteți să cumpărați și cască de protecție, cotiere și genuchiere.

Te-ar putea interesa și: Cum înveți rapid să mergi pe bicicletă. Trucuri și sfaturi pentru toate vârstele

Dezvăluit de Libertatea, rezultatul licitației de 5,8 milioane de euro, câștigată de firma promovată de Botezatu, a fost anulat

Recomandări

Dezvăluit de Libertatea, rezultatul licitației de 5,8 milioane de euro, câștigată de firma promovată de Botezatu, a fost anulat

 

Cum alegi trotineta potrivită pentru adulți

Ca și în cazul copiilor, și în cazul adulților, sunt criterii de care se va ține cont în momentul achiziționării unei trotinete.

Greutatea și dimensiunea

Atunci când cumperi o trotinetă este bine să iei în calcul atât greutatea ta, cât și pe cea a trotinetei.

În primul rând, trebuie să te asiguri că achiziționezi o trotinetă corespunzătoare greutății tale, iar acest lucru va fi găsit la specificații.

Pe de altă parte, greutatea trotinetei și dimnesiunea sunt importante, pentru că va trebui să o ridici în mod frecvent. Așadar, cu cât acestea vor fi mai mici, cu atât va fi mai ușor de manevrat.

Trotinetă pliabilă sau nu

Încă există pe piață numeroase modele de trotinete care nu se pliază, însă opțiunea de trotinetă are foarte multe avantaje. Este mai ușor de depozitat și, în cazul în care va trebui să te urci cu ea în mijloacele de transport, va fi mult mai ușor cu o trotinetă ce are un sistem de pliere rapid.

Materialul din care este confecționată trotineta

Cele mai multe trotinete sunt fabricate din aluminiu sau oțel. Cele cu cadru din oțel sunt de preferat în detrimentul celor din aluminiu, dacă intenționați să parcurgeți distante mai mari. În plus, trotinetele din oțel sunt și mai rezistente. Totuși, cele de oțel sunt și mai grele.

Diametrul roților

Cu cât roțile sunt mai mici, cu atât deplasarea deplasarea poate să fie mai abruptă și mai dificilă. Ele tind să se înțepenească mai ușor în gropile din asfalt, așadar un diamteru de peste 8,5 inch este recomandat.

Suspensia

Este recomandat să acorzi atenție tipului de sol pe care vrei să te deplasezi cu trotineta. În cazul unui sol cu denivelări e important să alegi un model de trotinetă cu suspensii, mai ales în partea din față, și care dispune de mânere ergonomice pentru atenuarea vibrațiilor.

Cum alegi trotineta electrică

Cum alegi trotineta electrica
Cum alegi trotineta electrică

Trotineta electrică a devenit foarte populară în ultimii ani, fiind o opțiune pentru tot mai mulți oameni care preferă să se deplaseze cu ea în oraș, la job și nu numai.

Atunci când cumperi o trotinetă electrică, pe lângă criteriile enumerate mai sus în cazul unei trotinete clasice, mai sunt și alte lucruri de care este bine să ții cont:

Autonomia bateriei

Înainte de a cumpăra o trotinetă electrică, trebuie să te gândești pe ce distanțe vrei să o folosești și, în funcție de asta, vei ști de ce autonomie minimă ai nevoie.

Un lucru important în ceea ce privește autonomia unei trotinete elctrice este faptul că în specificații, producătorul va trece întotdeauna valorile cele mai bune obținute. Cele mai multe teste prin care determină aceste valori sunt făcute pe o suprafața netedă, plană, dreaptă, cu o baterie nouă. Aceste valori vor mai scădea în timp, odată ce trotineta va fi folosită frecvent.

Viteza

Viteza pe care o poate atinge o trotinetă este determinată de puterea motorului, de greutatea celui care o folosește, dar și de suprafața de parcurs. Ca și în cazul autonomiei, trebuie să ții cont că vietza maximă trecută în specificații este măsurată în condiții optime.

Frânele

Fârnele sunt importante în cazul oricărui tip de trotinetă, dar cu atât mai mult în cazul unei trotinete electrice care ating viteze mai mari.

Există trei tipuri de frâne disponibile și anume: frâne electrice, frâne cu tambur și frânele de picior. Primele sunt ușor de întreținut, dar nu foarte efieciente în cazul opririi bruște. Frânele cu tambur sunt cele mai eficiente, dar se uzează și au nevoie de înlocuire. În cazul frânei de picior, care este disponibilă pe multe modele de trotinete, sunt persoane care o consideră greu de utilizat.

Așadar, sunt o mulțime de criterii importante la care este bine să fii atent pentru a ști cum alegi trotineta potrivită.

Citeşte şi:

Cum înveți rapid să mergi pe bicicletă. Trucuri și sfaturi pentru toate vârstele

Trasee ușoare de făcut cu bicicleta pe lângă București

Trasee cu bicicleta în România – cele mai frumoase zone de vizitat pe două roți

VIDEO Imagini cutremurătoare! Ce făcea fotbalistul asasin cu fiul înainte de a-l ucide

GSP.RO

VIDEO Imagini cutremurătoare! Ce făcea fotbalistul asasin cu fiul înainte de a-l ucide


Horoscop 15 mai 2020. Fecioarele au acces la partea bună a apropiaților

HOROSCOP

Horoscop 15 mai 2020. Fecioarele au acces la partea bună a apropiaților

Urmărește cel mai nou VIDEO

Visits: 49