Tim Drone

Ce este hoverboard-ul – cum funcționează și cum îl alegi

De
Alina Serea,

Vineri, 15 mai 2020, 12:38

Hoverboard-ul este considerat atât un gadget interactiv destinat distracției, dar și o metodă inovatoare pentru deplasare. În ultima perioadă, hoverboard-ul a devenit foarte popular și în România.

Ce este hoverboard-ul și cum funcționează

Hoverboard este termenul folosit pentru a defini scuterele self-balancing (auto echilibrare). Hoverboard-ul sau scuterul electric cu balans automat, așa cum mai este cunoscut în limba română, mai este numit și powerboard sau freewhell.

Așa cum îi spune și numele, hoverboard-ul își menține automat balansul folosindu-se de senzori interni precum giroscopul, iar deplasarea se face în funcție de modul în care picioarele utilizatorului apasă pe cele două zone de sprijin.

Așadar, hoverboard-ul este alcătuit din două roți motorizate care sunt conectate cu o pereche de plăcuțe pe care utilizatorul își așează ambele picioare.

Cum alegi un hoverboard

Atunci când vrei să cumperi un hoverboard, sunt câteva criterii pe care trebuie să le iei în calcul pentru a face achiziția potrivită nevoilor tale. Iată cum alegi un hoverboard:

Greutatea hoverboard-ului și a utilizatorului

Sarcina maximă pe care un hoverboard o suportă este o caracteristică importantă, mai ales în cazul adulților. Există modele mai ușoare destinate persoanelor cu o greutate scăzută , iar cele mai fiabile și solide versiuni pot susține o greutate mai mare.

Protest în fața Guvernului, în prima zi de stare de alertă, deși mitingurile sunt interzise în această perioadă

Recomandări

Protest în fața Guvernului, în prima zi de stare de alertă, deși mitingurile sunt interzise în această perioadă

 

De asemenea, este importantă și greutatea hoverboard-ului, pentru că va fi nevoie să îl ridicați și să îl transportați frecvent. Hoverboard-urile de pe piață au greutate diferită în funcție de tipul bateriei și de materialul utilizat în procesul lor de fabricație.

Dimensiunea

Atunci când vrem că cumpărăm un hoverboard, important este să nu alegem un model prea îngust sau prea laț. Cel mai bun hoverboard este cel pe care stai într-o poziție naturală și confortabilă.

Viteza

Viteza maximă de deplasare a unui hoverboard este dată de capacitatea și puterea motorului. Spre exemplu, modelele de hoverboard-uri de 6.5 inch ajung la viteze maxime de 15-18 km/h. Dar există și modele de hoverboard-uri precum hummer care ating viteze maxime de 18-20 km/h sau cele de 10 inch care au viteze maxime de 18-25 km/h.

Arafat a folosit ”situația extraordinară a răspândirii COVID-19” ca să obțină ”coordonarea cu caracter permanent” a Ambulanței, Salvamontului și Aviației MAI

Recomandări

Arafat a folosit ”situația extraordinară a răspândirii COVID-19” ca să obțină ”coordonarea cu caracter permanent” a Ambulanței, Salvamontului și Aviației MAI

 

Capacitatea motorului și respectiv viteza mai mare se reflectă, desigur, și în prețul hoverboard-ului. În plus, cu cât viteza pe care o atinge este mai mare, cu atât atenția trebuie să fie mai sporită, existând și un risc mai mare de accidentări.

Autonomia

Autonomia este foarte importantă și, înainte de a cumpăra un hoveboard este bine să ne gândim care sunt distanțele pe care urmează să le parcurgem cu el. Autonomia în km reprezintă și un indicator pentru aflarea duratei de viață a bateriei. Sunt baterii care țin 10 – 15 km și hoverboard-uri cu baterii mai performante care susțin o plimbare de până în 20 km.

Bineînțeles că o autonomie mai mare este de dorit, dar prețul este direct proporțional cu nivelul de autonomie.

Roțile

Roțile ergonomice sunt importante în timpul deplasării pentru că ele asigură o mai bună aderență. Este indicat ca roțile să fie din cauciuc plin, fără cameră, cât mai rezistente. Cu cât roțile sunt mai mari, cu atât vor rezista mai bine la eventuale șocuri și obstacole.

COVID la suprapreț pe 7,5 milioane de euro în “spitalul nevoiașilor”, cu publicitate ascunsă de Andreea Marin și dotare de la firma de apartament a unui fost consilier PSD

Recomandări

COVID la suprapreț pe 7,5 milioane de euro în “spitalul nevoiașilor”, cu publicitate ascunsă de Andreea Marin și dotare de la firma de apartament a unui fost consilier PSD

 

Cum alegi hoverboard-ul
Cum alegi hoverboard-ul

Unghiul maxim de urcare

Și aceasta poate fi specificație importantă dacă vrei să urci pante abrupte. În acest caz va trebui să iei în calcul capacitatea hoverboard-ului de a urca pe străzi cu înclinații foarte mari. Pe lângă asta, este important de menționat și faptul că va fi mult mai dificil să-ți menții echilibrul. În general, un hoverboard poate aborda pante de 10 și 45 de grade.

Materialul din care este confecționat hoverboard-ul

Sunt o multitudine de modele de hoverboard -uri, iar designul reprezintă o caracteristică aparte. Materialul este important pentru rezistența în timp a gadgetului. Sunt modele care au chiar carcasă metalică extrem de solidă, dar care sunt mai grele. Și, foarte multe, au carcasă de plastic, care este mai ușor. Important este ca plasticul să fie unul de bună calitate, pentru o mai bună rezistență la șocuri și zgârieturi.

Timpul de încărcare

Bateriile sunt cele care propulsează motoarele. Timpul de încărcare al bateriilor este, în medie, de 2-3 ore și este important ca durata să fie respectată. Specialiștii recomandă baterii reîncărcabile de tipul Lithium 4.4 Ah, care sunt rezistente și sigure, fiind non-explozive și non-inflamatoare.

Alte criterii

Există multe modele de hoverboard care vine la pachet cu o telecomandă wireless multifuncțională, care este de mare ajutor pentru pornire și oprire, selectarea modului de deplasare, reechilibrarea platformei, activarea sau dezactivarea semnalelor acustice.

De asemenea, hoverboard-ul poate veni la pachet cu sistemul de conectare bluetooth la telefonul mobil. Astfel, pe telefon vei avea monitorizarea parametrilor precum autonomia, viteza, distanța, dar și alte opțiuni de entertainment.

Luminile LED de pe roțile hoverboard-ului sunt de asemenea importante. Cu acestea vei putea să semnalizezi direcția de mers și vor anunța când bateria este descărcată.

Te-ar putea interesa și: Cum alegi trotineta potrivită. De ce trebuie să ții cont înainte de a o cumpăra

Beneficiile și riscurile folosirii unui hoverboard

Unul dintre riscurile cel mai frecvent întâlnite este pierderea echilibrului. Și, în multe cazuri, acesta poate apărea chiar și după perioada de acomodare, pentru că nu există niciun punct de sprijin.

Ce este hoverboard si um functioneaza- imagine a doua tinere pe hoverboard
Cum funcționează hoverboard-ul

Pe de altă parte, tocmai din acest motiv, mersul pe un hoverboard face minuni pentru capacitatea de a-ți menține echilibrul și îmbunătățește reflexele.

Un alt beneficiu al folosirii hoverboard-ului este că te oblgigă să menții o anumită postură în timp ce îl folosești. Așadar, spatele va fi drept, iar mușchii picioarelor, umerilor și brațelor vor fi tot timpul activați.

30 de minute de mers cu hoverboard-ul pot arde până la 250 de calorii, așadar este o metodă excelentă și distractivă de a consuma suprplusul de calorii.

Pe lângă toate acestea, un hoverboard este ușor de întreținut și, foarte important, nu poluează.

Hoverboard-ul – scurt istoric

Dincolo de întrebarea ce este hoverboard-ul, multă lume se întreabă cum a apărut. Termenul hoverboard a fost folosit prima dată ca nume dat dispozitivului care plutește deasupra solului din romanul science fiction al lui MK Joseph din 1967.

Hoverboard-ul a fost inventat în anul 2013 și primele modele au fost concepute de omul de afaceri american Shane Chan. Compania chineză Chic Robotics a lansat însă primul hoverboard „Smart S1” în luna august 2014 în cadrul show-ului Canton Fair Trade.

La scurt timp după lansare, hoverboard-ul a început să se bucure de un succes răsunător, mai ales în țările din Occident. Mai multe celebrități, precum Justin Bieber și Jamie Foxx și-au achiziționat astfel de gadgeturi.

În scurt timp, China a devenit locul principal unde se fabrică hoverboard-uri.

Citeşte şi:

Cum înveți rapid să mergi pe bicicletă. Trucuri și sfaturi pentru toate vârstele

Trasee ușoare de făcut cu bicicleta pe lângă București

Cum alegi trotineta potrivită. De ce trebuie să ții cont înainte de a o cumpăra

Prima țară europeană care a declarat sfârșitul pandemiei de coronavirus și a decis să deschidă granițele

GSP.RO

Prima țară europeană care a declarat sfârșitul pandemiei de coronavirus și a decis să deschidă granițele


Horoscop 16 mai 2020. Peștii ar trebui să ignore îndoielile nefondate

HOROSCOP

Horoscop 16 mai 2020. Peștii ar trebui să ignore îndoielile nefondate

Urmărește cel mai nou VIDEO

Visits: 13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *