(Publicitate) PRIMER – Notă de presă – București, 14 mai 2020

Vineri, 15 mai 2020, 11:41

PRIMER – care reunește cele mai importante 19 situri de fabricație din țară – atrage atenția cu odată cu relaxarea de după 15 mai locurile publice vor deveni aglomerări umane care vor favoriza transmiterea Coronavirusului și din acest motiv recomandă practicarea unor măsuri individuale de protecție inspirate din cele care sunt utilizate în mod curent în fabricile de medicamente. “Companiile farmaceutice din România au creat o cultură eficientă și sigură de prevenire a transmiterii virusului, în așa fel încât am continuat să lucrăm fără riscul infecției chiar și în ultimele două luni, când marea majoritate a activităților economice s-au închis” a comentat Dr Dragoș Damian, Director Executiv PRIMER. 

Experiența PRIMER arată că a funcționat foarte bine așa zisă “tripletă de aur” care constă din 1) distanțare individuală de cel puțin 1,5 metri; 2) igienă mâinilor: portul mănușilor și spălare și dezinfectare de cât mai multe ori pe zi; și 3) eticheta respiratorie: portul măștii, tușa și strănut în pliul cotului și igienă nazală cu șervețel. Aceste măsuri simple, recomandate și de autorități, salvează vieți în condițiile în care se știe că SARS-CoV-2 rămâne un virus înalt contagios chiar și la persoanele asimptomatice, care se poate propaga cu ușurință după relaxarea din 15 mai.

“Practicarea cu responsabilitate a acestor măsuri, educarea copiilor și seniorilor în a le practica, intrarea lor în obișnuință, chiar în reflex, va avea ca efect nu numai câștigarea luptei cu această boală ci și prevenția răspândirii altor boli infecto-contagioase” a arătat oficialul PRIMER.

Cea mai la îndemână măsură, care nu costă nimic, rămâne distanțarea individuală la un spațiu de cel puțin 1,5 metri. “Purtatul corect al măștii și utilizarea adecvată a mănușilor în public necesită timp de învățare și acomodare – astfel încât recomandarea PRIMER rămâne ca în orice moment, oriunde ne-am afla, fiecare dintre noi să ne asigurăm că păstrăm o distanță de minim 1,5 metri față de persoana de lângă noi” a mai adăugat Damian.

Din PRIMER fac parte cele mai importante 19 fabrici de medicamente din țară: AC HELCOR, ANTIBIOTICE, B.BRAUN, BIO-EEL SRL, BIOFARM, FITERMAN PHARMA, GEDEON-RICHTER, INFOMED FLUIDS, LABORMED-ALVOGEN, LAROPHARM, MAGISTRA CC, POLISANO PHARMACEUTICALS, ROPHARMA, SANTA SA, SLAVIA PHARM, TERAPIA-SUN PHARMA, TIS PHARMACEUTICAL, VIM SPECTRUM, ZENTIVA.

Prima țară europeană care a declarat sfârșitul pandemiei de coronavirus și a decis să deschidă granițele

GSP.RO

Prima țară europeană care a declarat sfârșitul pandemiei de coronavirus și a decis să deschidă granițele


Horoscop 16 mai 2020. Peștii ar trebui să ignore îndoielile nefondate

HOROSCOP

Horoscop 16 mai 2020. Peștii ar trebui să ignore îndoielile nefondate

Urmărește cel mai nou VIDEO

Visits: 32