Un Ryzen 4000 poate atinge 4.6GHz în faza de testare

Ne mai despart o grămadă de luni până ce vom vedea pe piață seria Ryzen 4000 bazată pe Zen 3, dar deja au început să curgă informații despre acestea.

Cel mai recent leak indică cam la ce frecvențe funcționează în acest moment variantele de testare ale noilor procesoare, fiind zărite două modele, cu 8 și cu 16 nuclee. Cel cu 16 nuclee pare să aibă o frecvență de bază de 3.7GHz, peste echivalentul său din generația actuală, dar frecvența sa maximă este de doar 4.6GHz, cu 100MHz mai puțin ca un 3950X. Merită subliniat că acestea sunt variante de testare, încă nefinisate, așa că frecvențele finale foarte probabil vor fi îmbunătățite.

Lucrurile sunt mai îmbucurătoare pe partea procesoarelor cu 8 nuclee, ce ating un maxim de tot 4.6GHz, mai mult ca un 3800X, având și o frecvență de bază de 4GHz pentru unele variante. Sporul pentru frecvența de baza va fi cu siguranță benefic, deși dacă AMD nu a făcut și optimizări în ceea ce privește consumul de energie, probabil vom avea nevoie de răcire ceva mai bună ca cea standard. Nu de alta, dar într-o carcasă nu tocmai grozav ventilată sare de 80 de grade la trafic intens pe un SSD NVMe.

[Videocardz]

Visits: 44