Reebok a creat o mască de fitness a viitorului, adaptată la pandemie

Distanţarea socială merge mână în mână cu purtarea măştilor de protecţie în ziua de azi şi probabil multe luni de acum încolo, poate ani. Problema e că o mască de gen face foarte grea dacă nu imposibilă o sesiune de jogging. Sunt şi măşti care ajută performanţa pulmonară, simulând altitudini mai ridicate, pentru a îmbunătăţi fitness-ul cardiovascular. Reebok a creat o soluţie de gen, care se potriveşte perfect şi pe vreme de pandemie.

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

De fapt Reebok etalează câteva designuri concept pe care le vedeţi în acest articol, inclusiv o variantă care acoperă toată faţa. 3 concepte au fost create pentru diferite situaţii de utilizare. Primul design se numeşte Sensorial Mask şi arată ca o mască tipică de protecţie anti Covid pe care o vedem în aceste zile. Diferenţa e că avem o zonă transparentă a gurii, astfel încât gura să fie vizibilă. Masca va integra şi tehnologie care ajută la monitorizarea ritmului cardiac, a oxigenării sângelui şi ritmul respiraţiei.

Apoi apare Immersion Mask, care acoperă toată faţa şi e complet transparentă. Include un mecanism pentru respiraţie care protejează atletul de orice element toxic sau aer greu de respirat. Pentru că acoperă toată faţa, poate integra mai mulţi senzori, dar şi să protejeze ochii şi tenul de chimicale. Conceptul implică şi o aplicaţie care îţi arată metricii performanţei tare şi are şi un mecanism de răcire pentru climate calde.

Poate cel mai interesant mode este Symbiosis Mask. Include un aparat de respirat care are materie organică, precum alge sau muşchi. Acesta purifică aerul, preluând dioxidul de carbon şi eliberând oxigen. Poate şi filtra particulele periculoase, precum viruşi, poluare, bacterii şi altele.

Acestea sunt doar concepte totuşi şi nu cred că vom vedea aşa ceva în mainstream. Ce vom vedea în schimb e o colecţie tot mai mare de sportivi care vor participa la evenimente sau antrenamente cu măşti speciale.

Visits: 53