Ce se întâmplă când descăpăcești un i9-10900K?

Înainte de lansare, părea de parcă i9 10900K va fi un monstru în ceea ce privește consumul de curent și temperaturile. Iar în cazul overclock-ului, da, este ca un vulcan activ. Dar în mod normal este neașteptat de calm. O parte din motiv vine de la faptul că Intel a rașchetat o parte din stratul de material dintre procesorul în sine și capacul său, ducând la un transfer mai eficient al căldurii.

Așa că s-a ivit întrebarea logică: „Dacă Intel deja a început să folosească materiale mai eficiente termic pentru lipirea capacului și a rașchetat din materialele suplimentare, mai are rost să îi tăiem căpățâna pentru a-l aerisi mai bine?”. Eh, poate că nu este tocmai întrebarea logică, dar garantat cineva avea să o pună. În acest caz a fost der8auer, un overclocker cu ceva renume și care se întâmplă să vândă unelte specializate pentru descăpăcit tot felul de procesoare.

Rezultatul este o medie de 7 grade celsius în minus față de o variantă nemodificată a procesorului. În efect, este cam aceeași diferență de temperatură pe care o puteați obține dacă descăpăceați un i9-9900K, Nu tocmai mult, considerând efortul și riscul implicat în această procedură. La generația precedentă, un 8700K putea fi răcit chiar și cu 10 grade printr-un astfel de proces.

[Youtube]

Visits: 60