Arx Fatalis este gratuit în acest moment

Studioul Arkane a împlinit 20 de ani de existență. Poate că nu vi se pare a fi ceva foarte important, dar acest studiou a fost responsabil pentru câteva titluri foarte bune și de-a dreptul minunate. Jocuri ce au continuat tradiția începută în negura timpului de Blue Sky Productions, sau Looking Glass, după cum a fost cunoscut pentru cea mai mare parte din existența sa.

Sărbătorirea nu vine doar cu vorbe în vânt și cu promisiuni deșarte. Dimpotrivă. Arkane ne oferă ceva prețios. Ne oferă, gratuit Arx Fatalis, primul joc făcut vreodată de acest studiou. O minunăție ce vă permite să intrați într-o lume simulată, unde inamicii pe care îi întâlniți nu sunt doar monștri aleatori, sunt parte dintr-o societate ce încearcă din răsputeri și cu disperare să își continue existența atunci când soarele s-a stins, permanent.

Dacă vi se pare cumva că arată cam învechit, pot să vă spun doar că prin 2003 avea o grafică senzațională și un gameplay excepțional. N-aș zice că s-au schimbat prea multe. Bine, acum nu mai durează 10 minute să se încarce un nivel, fiindcă nu mai este rulat pe un Pentium 2 cu 128MB de RAM. Jocul este permanent al vostru, așa că nu contează oricum cât durează încărcarea unui etaj din caverna ce la un moment părea atât de mare.

Sigur, mulți dintre voi probabil îl au deja, fie pentru că l-ați cumpărat, fie pentru că îl aveați pe un CD ancestral într-un sertar, fie pentru că l-ați luat când a fost gratuit la Level prin 2006. Dar generația nouă trebuie și ea să știe cum arată un joc foarte bine proiectat. La bătrânețe m-am mai domolit și nu mai insist că toată lumea trebuie să joace Ultima Underworld dacă vrea să înțeleagă ce poate fi un joc bun. E suficient să încerce Arx Fatalis.

Ar mai fi doar o chestie, jocul este disponibil prin launcher-ul Bethesda.

[Arkane Studios]

Visits: 46