Tim Drone

Suntem pregătiți? Bombardarea planetei Marte și mesajul din spatele Space X

Planul lui Elon Musk, fondator și PDG al companiei Space X, constă în a „Teraforma” planeta roșie prin declanșarea de explozii termonucleare deasupra calotelor polare ale planetei Marte pentru a se evapora dioxidul de carbon înghețat stocat acolo.

Potrivit lui Elon Musk, aceasta ar declanșa un efect de seră, crescând suficient temperaturile medii ale planetei Marte pentru susținerea vieții umane. Planul lui Elon Musk, „Nuke Mars”, a fost criticat de specialiști: dincolo de „forțarea” creării unui efect de seră masiv pe planeta Marte (în momentul în care omenirea se străduiește să-l reducă pe cel al Pământului), utilizarea energiei nucleare pune probleme nu numai etice dar și de dificultăți tehnice legate de acest proiect.

În plus, nu este sigur că bombardarea nucleară a planetei Marte ar fi suficientă pentru eliberarea de destul CO2 pentru a crea o atmosferă viabilă. În spatele planului fondatorului Space X și Tesla, de a bombarda nuclear planeta Marte, pentru a o face adaptabilă vieții umane, Moscova vede altceva. De fapt, la modul general vorbind, nu se vede prea clar ce se dorește cu adevărat de la multtrâmbițata lansare a Space X. Iar Space X tocmai a fost constrânsă să amâne lansarea istorică a navei spațiale Dragon către Stația Orbitală Internațională, din cauza vremii defavorabile. În caz de succes, această misiune a NASA va trimite un mesaj crucial: Statele Unite nu vor mai fi dependente de rachetele rusești Soyuz pentru a accede în spațiu.

Un paravan

Potrivit directorului agenției spațiale ruse Roscosmos, Dmitri Rogozin, planul lui Musk nu are ca scop adaptarea planetei Marte la viața umană ci este un paravan pentru a desfășura arme nucleare în spațiu. „Înțelegem că un singur lucru se ascunde în spatele acestei demagogii: este vorba de un paravan pentru lansarea de arme nucleare în spațiu”, a declarat șeful agenției spațiale ruse Roscosmos, într-un interviu cu omul televiziunii pro-Kremlin, Vladimir Soloviov.

Dmitri Rogozin a calificat ideea lui Elon Musk drept „inumană”, spunând că ea ar „distruge planeta”. „Vedem astfel de tentative. Noi le considerăm ca inacceptabile și ne vom împotrivi în orice măsură va fi posibil”, a declarat Dmitri Rogozin, adăugând că Rusia pregătește „un răspuns” și că reglementările internaționale interzic clar orice desfășurare de arme nucleare în spațiu, potrivit The Moscow Times.

Și directorul executiv pentru programe avansate și știință ale Roscosmos, Alexandr Bloșcenko a declarat pentru agenția TASS că planul lui Elon Musk ar necesita detonarea a peste 10.000 de ogive nucleare. Ca răspuns, patronul Space X a scris pe Twitter: „Nici o problemă”…

sursa: https://www.puterea.ro/

Visits: 57

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *