SUA a pus gând rău rețelelor de socializare

Conducerea Statelor Unite ale Americii consideră în acest moment revizuirea legislației de telecomunicații pentru a limita opțiunile rețelelor de socializare când vine vorba de cenzurarea conținutului.

O variantă încă provizorie a legislației s-a ivit zilele trecute pe internet, ceea ce înseamnă că implementarea sa ar trebui să se ivească în mod oficial în viitorul apropiat.

Această schimbare vine ca o reacție la acțiunile luate de Twitter referitor la două mesaje publicate de președintele SUA pe rețeaua de socializare. Unul dintre susținea că implementarea votării prin poștă va rezulta în foarte multă fraudă electorală. Twitter a adăugat la mesajul său un link spre datele oficiale despre rata de fraudă electorală în cazul acestui tip de vot, ce nu prea reflectă mesajul președintelui.

Al doilea său mesaj era mai mult sau mai puțin o promisiune că armata va trage asupra populației, ceva ce Twitter consideră că încalcă regulamentul său referitor la instigarea la violență. Mesajul nu a fost îndepărtat de pe rețea, așa cum ar fi fost în mod normal, Twitter considerând că era important ca originalul să rămână acolo. Mesajul a fost în cele din urmă șters de către proprietarul contului.

Chiar dacă, practic, Twitter nu a cenzurat nimic în acest caz, a făcut greșeala de a supăra pe cine nu trebuie. Ca să nu ajungă iar în bucluc, Mark Zuckerberg a declarat deja că Facebook nu va verifica în nici un fel discursul politic.

Dacă doriți o traducere mai precisă a declarației lui Zuckerberg, se poate rezuma la un singur cuvânt. Profit.

[Ars Technica]

Visits: 37