Youtube primește capitole

Cu mult timp în urmă, Youtube a implementat opțiunea ce permite navigarea către o anume porțiune dintr-un clip video. Acel clasic timestamp pe care îl poți împărți direct în link-ul unui clip. Dar știți ce ar fi fost și mai frumos? Dacă nu trebuia să scormonești prin comentarii sau prin descriere pentru a-ți da seama care sunt părțile relevante dintr-un clip.

Lucruri precum podcast-uri, review-uri, emisiuni de știri și multe altele tind să acopere foarte multe subiecte și ar fi fost frumos dacă în ultimul deceniu și jumătate Youtube ar fi implementat pe undeva prin player ceva care să reflecte un soi de structură.

Eh, asta în sfârșit s-a întâmplat. Nu mai trebuie să petreci timp la editare, punând bare pe ecran cu etichete de timp și toate cele, pentru că Youtube implementează capitole direct din player. Opțiunea ar trebui să se ivească în curând pe contul vostru și vă permite să treceți în descriere timpii ce delimitează un capitol. Acea delimitare va fi apoi vizibilă direct din player, cu tot cu titlul desemnat pentru fiecare capitol în parte.

Știu că poate nu este ceva ce va fi util pentru mulți, dar va economisi atât de mult timp și bătaie de cap pentru câțiva oameni.

[Ars Technica]

Visits: 85