Starship a devenit prioritate de grad zero pentru SpaceX, afirmă Elon Musk; Iată planurile sale de viitor

Probabil vă întrebaţi ce urmează acum pentru SpaceX după misiunea reuşită care a dus în spaţiu capsula Crew Dragon cu astronauţi şi mai mult i-a dus chiar pe Staţia Spaţială Internaţională. Elon Musk a vorbit despre planurile de viitor ale companiei sale, subliniind că Starship e prioritatea dr grad zero acum.

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

Aş vrea să subliniez că fix în ziua în care a decolat Crew Dragon pe un Falcon 9 a fost şi o explozie la unul dintre prototipurile de Starship, deci nu totul merge perfect pentru compania lui Musk. Noile planuri ale magnatului au răzbătut în media atunci când un email intern trimis de Elon angajaţilor SpaceX a ajuns la CNBC. Angajaţii sunt rugaţi să prioritizeze Starship în faţa oricărui alt proiect. A doua prioritate este de a reduce riscul asociat cu revenirea pe Terra a lui Dragon.

[embedded content]

Starship e un proiect foarte important, pentru că va reprezenta vehiculul care ne va duce pe Lună şi Marte. În prima fază va permite realizarea turismului spaţial, cu călătorii în jurul Lunii, cu miliardari la bord. Această navetă se află în teste şi dezvoltare la baza companiei din Boca Chica, Texas, încă din 2019. Se lucrează la ea şi cu o echipă secundară în Florida. Naveta are rolul de a fi complet reutilizabilă, care poate fi configurată cu echipaj sau transport de încărcătură.

Va funcţiona la pachet cu o rachetă booster SpaceX Super Heavy, care înlocuieşte seria de rachete Falcon 9. Pentru a ajunge la Starship s-a mers din aproape în aproape. Întâi a fost testat motorul Raptor, pe o navetă numită Starhopper. Toate prototipurile la scara de până acum au avut o problemă sau alta, fie la rezervorul de combustibil, fie cu scurt circuit la aprindere. Acum s-a ajuns la prototipul 5 al lui Starship, în vreme ce SN6 şi SN7 sunt deja în construcţie.

Starship poate transporta până la 100 de persoane per misiune şi va fi vitală pentru amenajarea de colonii şi baze pe Lună sau Marte. Pentru acele misiuni trebuie întâi să vedem un zbor orbital reuşit cu naveta, dar până atunci mai sunt multe misiuni pământene de făcut.

Visits: 77