Sistem de răcire pentru RAM? Thermaltake tocmai a lansat aşa ceva: răcire cu lichid pentru CPU + RAM

Thermaltake nu se mai ocupă doar cu sisteme clasice de răcire pentru PC, ci a lansat şi un sistem inedit. E vorba despre un mecanism de răcire cu lichid, care e conectat şi la procesor şi la RAM. Noile produse ale companiei se numesc Floe RC360 şi Floe RC240 şi sunt detaliate mai jos.

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

Trebuie spus şi că nu toate modulele de RAM sunt compatibile cu sistemul de răcire de la Thermaltake. Deocamdată merge cu memoriile TOUGHRAM RC. E o idee bună pentru overclockeri, care vor să îşi împingă sistemele până la performanţă maximă, fără teamă de supraîncălzire. Designul celor 3 noi produse include un mecanism de răcire cu apă, cu o bază de cupru, conectate la o pompă, toate decorate cu iluminare RGB. Până şi ventilatoare sunt iluminate şi acea iluminare se poate controla prin softurile de la ASUS, Gigabyte, MSI sau ASRock, care vin la pachet cu plăcile de bază.

Există şi controllere pentru efecte luminoase, dar şi pentru viteza ventilatoarelor. Radiatorul cel mare alături de apendicele sale suportă iluminare LED cu 16.8 milioane de culori. E nevoie de plăci de bază ASUS, Gigabyte, MSI Şi ASRock cu suport 5V RGB. Thermaltake oferă radiatoare de 120 mm, 240 mm şi 360 mm, în funcţie de nevoile utilizatorului. Preţurile se învârt pe la 70 de dolari, din ce am înţeles, cel puţin pentru sistemele noi de răcire TH120 şi TH240.

RAM-ul suportat TOUGHRAM vine în frecvenţe de 3200 mHz, 3600 MHz, 4000 MHz şi 4400 MHz.

Visits: 46