PlayStation 5 este acum oficial; Iată cum arată designul noii console Sony + câteva jocuri noi

PlayStation 5 a devenit în sfârşit oficial în seara zilei de 11 iunie, în cadrul prezentării Sony. Ceea ce părea a fi doar o serie de prezentări de jocuri s-a încheiat cu un clip-tur al consolei, care în sfârşit ne-a arătat designul său. Nu am aflat specificaţii tehnice, dar măcar ştim cum arată consola… şi arată spectaculos!

Publicitate

‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}

Se pare că vom avea două versiuni ale dispozitivului: o ediţie cu Blu-Ray şi o Digital Edition, pe care descarci şi instalezi jocul pe SSD. Apropo e vorba de un SSD custom Samsung de 825 GB. Consola pare orientată mai mult spre poziţionarea verticală, judecând după design, dar se poate ţine şi orizontal. Aminteşte de o scoică întredeschisă şi există şi voci care o compara cu un router sau un cap de robot. Combinaţia de culori e bitonală, ca la controllerul DualSense (alb + negru), cu o bandă iluminată pe marginile de sus, care se despică lateral.

În zona centrală se află un port USB-A şi un USB-C, dar spatele consolei nu a fost prezentat foarte clar. Despre controller ştim deja că va avea feedback haptic, microfoane integrate şi că zona luminoasă a fost mutată în jurul touchpad-ului. Butoanele trăgaci au acum extra unghi de utilizare şi feedback haptic. Alimentarea se face via port USB-C.

[embedded content]

Au fost prezentate şi accesorii ca un Charging Station care încarcă două controllere simultan, dar şi o cameră web pentru motion tracking şi streaming video, dar şi un headset Pulse 3D Wireless şi o telecomandă media.

Am văzut şi câteva prezentări de jocuri de PS5:

  • Spider-Man Miles Morales
  • Horizon Forbidden West
  • Gran Turismo 7
  • Ratchet & Clank: Rift Apart
  • Resident Evil Village
  • NBA 2K21
  • Deathloop
  • Hitman III
  • GTA V special pentru PS5

Încă nu avem preţ pentru consolă, dar circulă suma de 500-600 de euro pe web. Lansarea a rămas programată aproape de Crăciun, iar consola ar trebui să vină cu procesor AMD Zen 2 şi GPU custom AMD RDNA 2. Vom avea performanţa de 10.28 Tefraflops, iar SSD-ul de 825 GB va oferi 5.5 GB/s ca performanţă. Avem şi acustică 3D şi compatibilitate cu majoritatea jocurilor de PS4.

[embedded content]

[embedded content]

[embedded content]

Visits: 102