SpaceX a lansat 58 de noi sateliţi Starlink, dar şi alţi 3 sateliţi SkySat/Planet
SpaceX continuă lansările şi după succesul misiunii Crew Dragon acum a lansat încă o serie de sateliţi Starlink, dar şi 3 sateliţi SkySat. Constelaţia Starlink se extinde cu această ocazie cu 58 de sateliţi noi, lansaţi pe o rachetă Falcon 9, decolată din Florida. Au fost lansaţi şi 3 sateliţi mai mici SkySat.
Publicitate
‘),1==profitshare_id[„7232408”]){var c=document.createElement(„script”);c.type=”text/javascript”,c.async=!0,c.src=(„https:”==document.location.protocol?”https://”:”http://”)+”w.profitshare.ro/a/K3v4″,document.getElementsByTagName(„head”)[0].appendChild(c)}
Decolarea a avut loc sâmbătă dimineaţa, apropiind compania lui Elon Musk de ţintă de a lansa 12.000 de sateliţi, care vor oferi Internet întregii planete. Sateliţi Planet fac parte din constelaţia SkySat deja existentă, care include peste 12 dispozitive de mărimea unei maşini de spălat, care pot face fotografii de înaltă rezoluţie ale planetei noastre. Va mai avea loc o lansare Starlink şi Planet în iulie. Aceste lansări Planet şi nu doar ele fac parte din programul SpaceX SmallSat Rideshare, care le permite companiilor mai mici să îşi ducă sateliţii în spaţiu la costuri rezonabile.
Falcon 9’s first stage has landed on the Of Course I Still Love You droneship pic.twitter.com/qv6aMiPGoq
— SpaceX (@SpaceX) June 13, 2020
Pentru că au început deja să se adune sute bune de sateliţi Starlink urmează şi un test al reţelei Internet, undeva prin vară, urmat de un beta test public. Am ajuns deja la 8 lansări Falcon 9 cu sateliţi Starlink în 2020, care aduc flota din spaţiu la 500 de sateliţi. Va mai fi nevoie de încă 400 de sateliţi în orbită pentru a oferi o “acoperire minoră”, conform lui Elon Musk. Cel puţin 800 vor mai fi ridicaţi în orbită pentru o “acoperire medie”.
Cât despre misiunea SkySat, atunci când toţi cei 21 de sateliţi SkySat sunt în orbită, compania Planet va putea realiza fotografii complexe tuturor zonelor de pe Terra cel puţin de 7 ori pe zi. Rezoluţia ajunge până la 50 de centimetri. În cazul în care sunteţi curioşi, doar SUA şi Canada vor avea Internet de la Starlink pe final de an, iar acoperirea globală debuteza în 2021. Rămâne de văzut şi dacă serviciul va fi oferit contra cost şi cum va face faţă schimbărilor de condiţii meteo şi unui număr uriaş de clienţi.