iOS 14 seama mai mult cu Android, iar Apple se mandreste cu asta

Apple a gazduit WWDC 2020, iar in cadrul evenimentului am avut parte si de prezentarea noului iOS 14. Cea mai nou versiune a sistemului de operare de pe iPhone vine insa cu niste schimbari interesante. Printre acestea, se numara si o schimbare la fata prin care Apple a introdus widgeturi. Da, uneltele utile cu care eram obisnuiti de Android inca de prin 2010, vin acum si pe iPhone.

Noile widget-uri din iOS 14 sunt diferite de cele pe care le stiam pana acum. Apple obisnuia sa arate informatii precum vremea, cursul valutar si multe altele, direct in ecranul Today. De acum vei putea sa le amesteci printre iconitele aplicatiilor si vei avea parte de un nivel de customizare mai mare. Pentru a le adauga, vei putea accesa widget gallery, unde le poti personaliza.

iOS 14 Widgets

Apple a mai introdus si App Library care organizeaza automat iconitele. Multumita acestei functii, utilizatorii de iPhone vor putea ascunde aplicatiile de pe pagina principala. Traducere, Apple tocmai a introdus un sertar de aplicatii similar cu cel de pe Android. In plus, avem parte si de un sistem picture-in-picture pentru iOS video. Asta inseamna ca vei putea urmari un video intr-o fereastra pop-ul, indiferent ca stai pe internet, esti intr-un apel FaceTime sau folosesti aplicatia de GPS.

iOS 14 este un sistem de operare mai putin restrictiv; iar asta este foarte bine!

Tot iOS 14 este si versiunea sistemului de operare care iti permite, in sfarsit, sa folosesti ce aplicatii de email si internet browsing vrei. In acest fel, daca esti utilizator al serviciilor Google de exemplu, poti alege ca browser-ul tau principal sa fie Chrome si mailurile sa-ti vina in Gmail.

V-o mai amintiti pe Siri? Sau mai de graba, modul in care asistentul personal AI de la Apple ocupa tot ecranul cand este invocat. Ei bine si asta este acum de domeniul trecutului. De acum, Siri va aparea sub forma unei animatii in partea de jos a ecranului, iar acesta va fi acoperit complet doar de rezultatele cautarilor.

iOS 14 Siri

Alaturi de aceste schimbari, noul iOS 14 mai aduce cateva noutati pe partea de traduceri, harti si aplicatii de baza ale sistemului. Per total, iPhone-urile nu vor mai fi atat de restrictive de acum inainte si utilizatorii vor avea mai multa libertate. Consider ca este o schimbare buna, care face trecerea de la iOS la Android si vice-versa mai lina pentru orice utilizator, indiferent de aptitudinile sale tehnice. Noua actualizare va fi disponibila incepand de astazi prin intermediul Apple Developer Program. Aceasta functioneaza pe toate dispozitivele care suporta iOS 13, adica de la iPhone 6S in sus.

Visits: 51