Intel Tiger Lake are sanse sa se lupte cu AMD in zona graficii integrate

Intel continua sa agite spiritele cand vine vorba de noile procesoare Tiger Lake pe 10nm. Asta s-a intamplat si zilele trecute, cand compania a aratat un laptop. Acesta ruleaza un procesor Tiger Lake cu grafica integrata Intel Xe. Partea interesanta, este modul in care acest laptop poate rula jocuri moderne; in cazul de fata, Battlefield V.

Tiger Lake va fi primul SoC cu grafica Intel Xe integrata. Noua generatie se presupune ca va oferi performanta mult mai mare, alaturi de un avans in tehnologia AI si de patru ori mai multe USB 3 si suport pentru Thunderbolt 4. Daca toate cele de mai sus sunt reale si nu vorbim doar despre marketing ieftin, lupta procesoarelor tocmai tinde sa devina mai interesanta. Mai ales ca acum avem si o oarecare idee referitoare la performanta noilor chip-uri.

Intr-o postare pe Twitter, un angajat Intel a aratat cu ruleaza Battlefield V pe un laptop prototip ce ruleaza Intel Tiger Lake. Chiar daca calitatea videoclipului nu este grozava, putem vedea clar ca setarile jocului sunt la FullHD, preset High, ruland pe DirectX 11. FPS-ul este cu atat mai interesant. Tinand cont ca vorbim despre un laptop prototip si un procesor care inca mai are timp de dezvoltare, cele 30+ FPS-uri sunt bine-venite. In acest fel, Intel demonstreaza si ca chip-ul grafic Xe are ceva putere de oferit.

Intel Tiger Lake nu va fi lansat in aceasta vara

Initial, ar fi trebuit sa vedem Intel Tiger Lake pe piata undeva la jumatatea acestui an. Din cate puteti vedea insa, suntem la jumatatea anului si nu avem nici macar o confirmare concreta din partea companiei. Singura informatie oarecum oficiala, vine tot din postarea de pe Twitter de mai sus. Alaturi de videoclip-ul cu Battlefield V, Ryan Shrout de la Intel spune ca vom avea parte de o lansare spre final de an. Vestile nu sunt neaparat rele, mai ales in conditiile in care o intarziere ar putea insemna mai mult timp pentru a rafina produsul. Oare aceasta sa fie scanteia care relanseaza lupta pentru postul de cel mai tare producator de procesoare? Doar timpul ne va spune.

Visits: 46