Industria jocurilor se distanțează de Chris Avellone

Dacă sunteți un fan al genului RPG, atunci probabil cunoașteți numele Chris Avellone. Acest individ a fost la cârma părții de design sau fir narativ la un număr foarte mare de jocuri excepționale, chiar legendare, din ultimele trei decenii. Fallout 2, Planescape Torment, Knights of the Old Republic 2, Neverwinter Knights 2, Fallout New Vegas, Pillars of Eternity, Tyranny și o grămadă de alte jocuri.

Eh, Chris pare să mai fi făcut și alte lucruri pe lângă jocuri în timpul pe care l-a petrecut în industrie, deoarece în ultima săptămână au început să apară acuzații de hărțuire (ce s-au petrecut cu 6 ani în urmă) ce au declanșat o procedură de distanțare din partea industriei de jocuri.

În primă fază, Techland l-a concediat din poziția sa ca designer narativ la Dying Light 2, ceva ce nu ar trebui să afecteze proiectul în sine, din moment ce ar fi cam trebuit să fie lansat deja.

Apoi, Paradox Interactive a declarat că implicarea sa la Vampire The Masquerade Bloodlines 2 a fost de scurtă durată, iar contribuția sa nici măcar nu se mai află în joc.

În cele din urmă, studioul Gato Salvaje a declarat că deja s-a terminat de o săptămână contractul lui Avellone, iar contribuția sa la The Waylanders va fi reevaluată.

Pare destul de probabil că acest gen de acțiuni vor continua pe măsură ce industria simte nevoia să reacționeze la acuzațiile respective.

[Eurogamer]

Visits: 50