Tim Drone

CoderDojo – Lecții gratuite de programare pentru copii

Traim intr-o perioada de incertitudine, dar este din ce in ce mai clar ca abilitatile digitale sunt esentiale pentru adaptarea copiilor nostri la viitor. De aceea, asimilarea de skill-uri informatice de catre acestia a devenit o prioritate pentru parinti si profesori. Daca in mod normal in mai toate orasele se desfasurau ateliere gratuite de programare, odata cu pandemia aceste cursuri au trecut in online, anuland distante si aducand impreuna copii si voluntari din toata tara.

Unul dintre cele mai ample programe de coding din Romania este CoderDojo Tech Academy pentru elevii intre 8 si 16 ani. Mișcarea CoderDojo a fost înființată în Irlanda si se bazeaza pe un principiu simplu – profesionisti si oameni pasionați care vor să dea mai departe din experiența lor copiilor iubitori de programare.

In Romania CoderDojo a pregatit gratuit peste 5000 de elevi din aproape toata tara. Cele peste 40,000 de ore de programare au fost posibile cu ajutorul mentorilor, profesorilor, studentilor si specialistilor IT care si-au oferit cunostintele, gasind implinire prin activitatile de voluntariat. 2 ani in care copiii au participat la ateliere demonstrative, au creat proiecte pentru concursuri, si-au construit roboti, aplicatii, programe si site-uri web si si-au descoperit o pasiune pentru toata viata.

Pentru copiii care doresc sa afle mai multe despre programare in aceasta vara exista si o academie online, https://www.academiacoderdojo.ro/ unde pot gasi resurse in limba romana, create de mentori si orientate pe proiecte, iar pentru cei care vor sa descopere ce inseamna programare, in luna august vor avea loc inscrierile pentru anul viitor. Se poate înscrie orice copil cu vârsta între 8 și 16 ani, cu sau fără cunoștințe de programare care are un laptop sau calculator personal și conexiune la internet.

CoderDojo Tech Academy este un proiect al CoderDojo Bucureşti în parteneriat cu Școala de Valori, parte din programul Alt Viitor, un proiect educațional susținut de Microsoft România. Programul va pregăti elevii în limbaje de programare diverse precum: Scratch, Java Script, Phyton, HTML&CSS&Java Script, C++, utilizând platforme create special: Scratch, Minecraft Education Edition, Khan Academy. Alt Viitor susține acestă inițiativă curajoasă, completând pe de o parte activitatea școlară, iar pe de altă parte, oferind suport profesorilor ca să poată preda noile noțiuni. Misiunea Microsoft este să sprijine fiecare persoană și organizație șă își atingă pe deplin potențialul. Ca parte a acestei misiuni, considerăm că tehnologia poate fi folosită drept instrument de către elevi și profesori pentru a construi viitorul. Iar rolul nostru este să ne asigurăm că există acces la astfel de tehnologii.

Visits: 26

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *